Protestele recente din Egipt i-au determinat pe cei interesati de un sejur in aceasta perioada sa-si schimbe destinatia sau sa o amane pana la calmarea tensiunilor schimbarii regimului Mubarak, relateaza Reuters. Insa egiptenii sunt optimisti si asteapta o revenire rapida care sa impulsioneze turismul pe termen lung.

Conform datelor transmise de ministerul turismului, Egiptul a inregistrat incasari de 11 miliarde dolari in 2009 , cifra ce reprezinta 10% din PIB al tarii.

Cele 18 zile de proteste au determinat multe tari sa emita avertizari cu privire la tensiunile din zona, fapt ce a dus la sugrumarea valului de turisti atrasi de piramidele egiptene si de plajele insorite.

Gradul de ocupare a doua hoteluri din regiunea Marii Rosii, Sharm el-Sheikh si Hurghada, au scazut puternic de la 75% la 11% dupa 11 ianuarie anul curent, potrivit Asociatiei Hotelurilor din Egipt.

Totusi, vestile bune circula in Egipt: majoritatea muzeelor, piramidele si atractiile turistice au fost redeschise pentru prima oara de la startul protestelor din ianuarie, relateaza BBC.

In scurta perioada in care a ocupat postul de vicepresedinte, Omar Suleiman a declarat ca un numar de 1 milion de vizitatori au parasit Egiptul, estimand pierderile la 1 miliard dolari.

Industria turismului a mai suferit socuri si in trecut, cauzate de evenimente precum atentatele cu bomba din peninsula Sinai, atacurile rechinilor din Marea Rosie si izbucnirea de anul trecut a vulcanului din Islanda, insa in ciuda acestor evenimente neplacute, sectorul turistic si-a revenit de fiecare data inregistrand rezultate in crestere.

“Sunt de parere ca turismul isi va reveni foarte repede datorita reactiilor pozitive pe care au avut turistii legate de revolutie”, a declarat Hala el-Khatib, secretar general al Asociatiei Egiptene a Hotelurilor.

De asemenea, secretarul general a apreciat ca nu se va dispune de concedieri substantiale in perioada urmatoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Târgul de turism și goana turiștilor după discounturi. Ce caută românii?
Setari Cookie-uri