Romania este luata in calcul pentru expansiune de catre cinci companii aeriene, dupa ce in ianuarie arabii de la Qatar Airways si-au facut intrarea pe piata romaneasca cu un zbor direct Doha-Bucuresti.

“O companie din Turcia, una din Ucraina, operatorul aerian Emirates vor opera curand din Romania. Intentii are si o companie aeriana din India, insa nu sunt finalizate”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, la un eveniment organizat de publicatia Nine O'Clock.

Compania din Turcia este operatorul aerian low cost Pegasus, care ar putea efectua zboruri Bucuresti-Istanbul. Pegasus, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, a afectuat primul zbor in 1990. Compania detine o flota de 32 de avioane, si zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Potrivit lui Tudor Jidav, directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, compania aeriana spaniola Air Nostrum a purtat recent discutii pentru a opera din Romania. Air Nostrum, cu un capital 100% privat, este franciza exclusiva a grupului Iberia si face parte din Alianta Oneworld. Compania opereaza 150.000 de zboruri anuale, spre 67 de destinatii.

Anul trecut, doua companii aeriene au intrat pe piata locala. In luna februarie, compania aeriana detinuta de Niki Lauda a inceput operarea a 6 curse saptamanale pe ruta Bucuresti-Viena, iar in aprilie operatorul ucrainean Aerosvit a lansat o cursa regulata pe ruta Kiev - Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Târgul de turism și goana turiștilor după discounturi. Ce caută românii?
Setari Cookie-uri