Conform unui anunt de intentie publicat de institutie, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire a contractului pentru constructia sediului Filarmonicii este 15 aprilie.

Reprezentantii institutiei au precizat ca valoarea estimata a contractului din acest anunt include si finantarea altor obiective, care vor fi stabilite in luna martie, informeaza Mediafax.

"La 5 martie un juriu international va analiza ofertele depuse de mai multe firme de arhitectura si o va stabili pe cea castigatoare", au afirmat reprezentantii primariei.

Citeste si:

Astfel, proiectul final ar putea cuprinde si o zona de parcari, sali expozitionale, o biblioteca, dar si o cladire de birouri sau un hotel.

"Pentru restul proiectului se va incerca atragerea unor investitii private, prin noua lege a parteneriatelor de tip public-privat", au mai spus reprezentantii institutiei.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat in 2008 ca intentioneaza sa contracteze lucrari de constructie a cladirii in care va functiona Filarmonica de Stat Transilvania Cluj, proiect cu o valoare estimata de pana la 64,3 milioane de lei, neconcretizat insa pana in prezent.