Romania a inregistrat anul trecut cea mare scadere din UE a numarului de innoptari in unitati turistice, in conditiile in care indicatorul s-a redus in cinci state, iar la nivel comunitar a avansat cu 2,8%, si este tara cu cea mai mica pondere a turistilor straini in totalul innoptarilor, potrivit Mediafax.
Romania a raportat anul trecut 15,1 milioane de innoptari in hoteluri si alte stabilimente cu un rol similar, in scadere cu 8,7% comparativ cu 2009, potrivit datelor Eurostat. Scaderi au fost consemnate si de Grecia (2,3%), Marea Britanie (2,1%), Slovenia (1%) si Italia (0,8%).

Cele mai mari cresteri se observa la Estonia (14,1%), Letonia (11,6%), Lituania (11,1%) si Malta (11%).

Numarul innoptarilor turistilor straini in Romania a crescut cu 3,2%, la 2,7 milioane, ponderea acestora in total fiind de 18%. Exceptand Romania, cele mai scazute proportii de turisti nerezidenti se observa la Germania (21%), Suedia (23%), Finlanda (27%) si Polonia (30%).

Cele mai ridicate ponderi sunt inregistrate de Estonia si Lituania (75%), Grecia (74%), Austria (72%) si Bulgaria (70%).

Clasamentul numarului de innoptari este condus de Spania, cu 268 de milioane de nopti (in crestere cu 6,4% comparativ cu 2009), Italia, cu 244,7 de milioane de innoptari (- 0,8%), si Germania, cu 228,8 milioane de innoptari (in urcare cu 5,8%).

Bulgaria a inregistrat o crestere de 6,6% a numarului de innoptari, la 14,9 milioane (din care 10,4 milioane au fost innoptari ale turistilor straini). In Ungaria, indicatorul a avansat cu 3,3%, la 15,5 milioane (8,2 milioane de innoptari pentru nerezidenti).

Institutul National de Statistica a anuntat la inceputul lunii februarie ca innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in anul 2010 au insumat 15,96 de milioane, in scadere cu 7,1% fata de cele din anul 2009. Innoptarile turistilor straini au reprezentat 17,3% din numarul total, arata atunci INS.

Prin hoteluri si stabilimente asemanatoare Eurostat intelege hoteluri, moteluri, hanuri, hoteluri de plaja si alte asemenea unitati care asigura mai multe servicii hoteliere decat aranjarea patului si curatarea camerei si a facilitatilor sanitare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri