RomCard, una dintre cele mai importante companii active in domeniul procesarii cardurilor bancare din Romania, a inregistrat in 2013 o crestere cu 40% a numarului total de tranzactii bancare online procesate si rutate, fata de anul precedent.

Numarul tranzactiilor in lei procesate de RomCard a crescut cu 53% in 2013, fata de numarul celor procesate in 2012, in timp ce volumul acestor tranzactii a ramas relativ acelasi in cei doi ani comparati. Volumul tranzactiilor exprimat in euro a fost de 220 de milioane in 2013.

Cele mai importante schimbari petrecute in procesarea tranzactiilor bancare online in 2013 au fost cresterea numarului de tranzactii in lei efectuate pentru plata utilitatilor (telefonie, gaz, curent electric), cresterea tranzactiilor in rate, precum si a tranzactiilor recurente.

Din ce in ce mai multi posesori de carduri bancare opteaza pentru avantajele oferite de efectuarea tranzactiilor online: un nivel de securitate identic cu cel de la POS/ ATM, prin utilizarea parolei 3DSecure, flexibilitatea si comoditatea efectuarii tranzactiilor la orice ora si din orice loc cu acces la Internet, accesarea oricarui magazin online din lume, lipsa cozilor, lipsa taxelor suplimentare pentru efectuarea tranzactiilor bancare online.

”Cresterea numarului de tranzactii bancare online procesate de catre RomCard in 2013 se bazeaza mai ales pe o evolutie importanta a numarului de tranzactii de valoare relativ mica. Speram ca noile servicii pe care dorim sa le introducem in curand, 3DSecure issuing One Time Password si 3DSecure acquiring e-Wallet, sa convinga cat mai multi posesori de carduri bancare sa apeleze la tranzactiile online cu cea mai mare incredere”, a declarat Utku Ogrendil, CEO al Provus Group.

Serviciile oferite in prezent de catre RomCard includ procesare 3DSecure issuing si acquiring, 3DSecure issuing - ADS (activation during shopping), procesare de tranzactii recurente, procesare de tranzactii in rate si 3Dsecure acquiring integrator.

Infiintata in 1994, RomCard este primul centru de procesare a cardurilor din Romania si parte a Provus Group. Compania isi axeaza activitatea pe procesarea tranzactiilor si furnizarea de servicii de comert electronic, fiind in prezent singura platforma 3D Secure din Romania, certificata de catre Visa i MasterCard. RomCard proceseaza tranzactii cu carduri Visa, MasterCard, AMEX si Dinners, printre clientii sai numarandu-se peste 25 de banci si institutii financiare din Romania si Republica Moldova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri