Antreprenorul roman Octavian Badescu lanseaza Lokko, prima aplicatie mobila de curierat din Sud-Estul Europei bazata pe crowdsourcing. Printre functiile aplicatiei se numara posibilitatea de a chema un curier 24 de ore din 24 si efectuarea de livrari locale programate sau in aceeasi zi.

Aplicatia va fi disponibila de la 1 aprilie, neexistand in prezent o varianta beta pe care clientii ar putea sa o acceseze.

Printre optiunile aplicatiei se numara posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare si livrare a coletului, optiuni multiple de plata (SMS, card sau cash), monitorizarea in timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrarii, contactarea directa a acestuia atat de catre expeditor, cat si de catre destinatar, confirmarea de primire in timp real (prin semnatura in original si fotografie) si acordarea unui rating individual pentru curierul selectat.

Lokko se adreseaza in mod special persoanelor fizice care au nevoie de transport local in cel mai scurt timp, dar si companiilor de dimensiuni mici si mijlocii, cu nevoi speciale de livrare. Cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorii pot selecta un curier care sa le asigure transportul imediat in situatii urgente, cum ar fi recuperarea telefonului uitat acasa, dar si sa rezolve in locul lor anumite sarcini, cum ar fi efectuarea cumparaturilor si livrarea lor la o anumita ora si la o adresa data. Aplicatia este destinata si retailerilor online si offline, odata cu cresterea necesitatilor de livrare in aceeasi zi a comenzilor efectuate de cumparatori.

,,Lokko este un proiect aflat putin inaintea vremurilor, mai ales in Romania, pentru ca vorbim despre un proiect inovator pentru piata de curierat. Aplicatia a fost gandita si dezvoltata in urma unor tendinte pe care le-am observat in cei peste 10 ani de experienta in domeniul curieratului – reducerea corespondentei, cresterea comertului online, cresterea necesitatii de a se livra rapid sau customizat, presiunea pe reducerea preturilor etc. Cred ca, la momentul actual, e nevoie de o flexibilitate din ce in ce mai mare a pietei de curierat – destinatarul vrea sa primeasca exact ceea ce isi doreste, in cel mai scurt timp, in locul pe care si-l doreste, de la o persoana in care poate avea incredere si pe care o poate contacta direct in orice moment. Tuturor acestor provocari si nevoi le raspunde aplicatia pe care am creat-o”, a declarat Octavian Badescu.

Investitia in dezvoltarea versiunii beta a aplicatiei este de ordinul zecilor de mii de euro. In urmatorii ani, antreprenorul Octavian Badescu intentioneaza lansarea ei si pentru pietele externe. Prima firma de curierat apelabila in cadrul acestei aplicatii este Sameday Courier. Proiectul este deschis pentru toate firmele de curierat rapid cu capacitati de livrare in aceeasi zi, care vor sa isi genereze volum fara costuri aditionale de marketing si sa isi maximizeze gradul de utilizare a capacitatii operationale.

Lokko va fi momentan disponibila in versiune beta, de pe smartphone-urile cu sistem iOS si Android. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore si Google Play incepand cu 31 martie 2014.

Octavian Bsdescu este un antreprenor roman cu investitii in sectorul serviciilor si cu o experienta manageriala de peste 10 ani in curieratul rapid. Acesta a initiat si a condus business-uri in domenii precum retail online, marketing direct si cercetare de piata (Dropmail & Sampling, More Results Marketing, Retailplus Eastern Europe) si curierat rapid (Alo Curier, Sameday Courier – prima companie de curierat rapid specializata pe livrarile in aceeazi zi la livel local, national si international). In 2012, a realizat un exit din Retailplus Eastern Europe catre liderul mondial in research, AC Nielsen, iar din mai pana in septembrie 2013 a condus PrioriPost, divizia de curierat a Postei Romane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri