Visa Europe: Romanii au platit taxe si impozite de 6,6 mil. lei in primele doua luni

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet s-a triplat in primele doua luni din 2014 comparativ cu perioada similara din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

“Ne asteptam la o crestere a numarului primariilor care accepta plata online a taxelor. Totodata, consideram ca este necesar ca autoritatile sa permita, prin modificarea legislatiei secundare, folosirea unor modalitati simple si rapide de distributie catre populatie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o crestere semnificativa a nivelului de utilizare al acestei platforme”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Internetul permite contribuabililor sa-si plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee. La sfarsitul anului trecut, 96 de primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.

Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral. Lista locatiilor speciale deschise in Romania este urmatoarea:

• Sectorul 1, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in agentiile Raiffeisen Bank din Baneasa Shopping City si Promenada;
• Sectorul 2, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Cora Pantelimon;
• Sectorul 3, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Auchan Vitan, Auchan Titan si Bucuresti Mall;
• Sectorul 4, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Sun Plaza Mall;
• Cluj-Napoca: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall;
• Constanta: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Maritimo;
• Targu Mures: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Promenada Mall;
• Iasi: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall.

Citeste si:
Platile de taxe si impozite cu cardul au crescut in 2015 cu peste 40%
Platile de taxe si impozite...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Catalin Cretu, Visa Europe, la Profesionistii in Banking
Setari Cookie-uri