Mirona Veronica Daia, director in cadrul ANPC, a declarat, marti, ca, desi nu se poate spune ca sunt grave abateri in comertul online, autoritatea s-a confruntat si cu inovatii, cazuri izolate, precum anuntul de pe un site pe care se vindeau carti conform caruia cumparatorul va creste in inaltime.

"In ultimii doi ani comertul online a capatat noi dimensiuni, ne-am confruntat si cu inovatii in acest segment de piata, sunt cateva exemple nesemnificative si sunt cazuri izolate, nu putem vorbi de un segment de piata cu grave abateri la comercializare, nici vorba. Chiar zilele trecute pe un site constatam ca, daca un consumator cumpara o carte si o citeste in 10 - 15 zile, poate sa creasca in inaltime", a spus Mirona Veronica Daia, director al Directiei de Control si Supraveghere Piata in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Daia a precizat ca operatorii care recurg la acest tip de practici vor fi sanctionati corespunzator, scrie Mediafax.

Ea a mai spus ca, in politica ANPC, nu doar controlul, ci si informarea consumatorului reprezinta un aspect important.

"Consumatorul trebuie sa stie ca, indiferent de produsul sau serviciul achizitionat, are posibilitatea de a denunta unilateral contractul intr-un termen de 10 zile fara alte costuri suplimentare cu exceptia costurilor de transport. Daca operatorul economic nu informeaza asupra acestui lucru, el (consumatorul, n.r.) are dreptul de a denunta (contractul, n.r.) in 90 de zile", a spus Daia.

Totodata, ea a mentionat ca ANPC incurajeaza consumatorii sa recurga la comert online ca la o alternativa, cu avantajele sale.

Prezenta la conferinta Mediafax Talks about Digital Europe, Irina Lucan-Arjoca, directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), a spus ca, in domeniul drepturilor de autor, agenda digitala urmareste "deschiderea la continutul online legal prin simplificarea acordarii licentelor in domeniul drepturilor de autor".

Ea a mentionat ca un aspect deosebit de important este misiunea ORDA de supraveghere si control fata de organismele de gestiune colectiva (OGC), aratand ca "numarul crescut al acestora a generat un soi de competitie care nu ar trebui sa-si aiba locul", dat fiind ca este vorba despre asociatii, si nu societati comerciale.

"Din acest punct de vedere, transparenta fata de titularii de drepturi si fata de autoritatile publice trebuie sa fie asigurata in egala masura de toate organismele care functioneaza in domeniu in Romania", a mai spus directorul general al ORDA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri