Platforma BTCXchange se va lansa incepand de saptamana viitoare pe piata de dolari si euro, deschizand posibilitatea tranzactiilor cu aceste valute pentru Bitcoin pe piata din Romania, a declarat luni, 16 iunie 2014, fondatorul BTCXchange, Horea Vuscan.

Suma tranzactionata de la deschiderea BTCXchange este de aproape 1,1 milioane de dolari americani, iar ca planuri de viitor Vuscan a anuntat ca s-a inceput deja construirea unui automat de BTC si isi doreste ca in 2015 sa implementeze un astfel de automat in fiecare mare oras din Romania.

Obiectivul BTCXchange este sa faca Bitcoin mai accesibil decat cardul bancar. In timp ce comisioanele prin carduri bancare sunt intre 2% si 3%, BTCXchange nu percepe comisioane, deoarece platile se fac direct intre client si furnizor, fara interpunerea unor terti (cum ar fi bancile).

”Primele 20 de contracte semnate au 0% comision de schimb, in primii 2 ani de la semnare, iar apoi va fi o taxa de tragere de 0,01%”, declara fondatorul BTCXchange. Acest lucru devine astfel o oportunitate pentru companiile de e-commerce, sustine el.

Horea Vuscan asigura ca totul este la vedere, platile prin BTC fiind ireversibile, cu un grad de siguranta mai ridicat decat in cazul platilor online uzuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri