Grupul FlorideLux, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata online a florilor, a deschis a cincea florarie offline din tara, la Pitesti, pe o piata ce insumeaza peste 2 milioane euro.

”Industria de floristica din Pitesti se bazeaza in special pe comertul stradal, preturile fluctuand in functie de sezon si de cerere. FlorideLux Pitesti aduce in primul rand un comert civilizat, la standarde europene, alaturi de livrare gratuita in oras”, declara Marius Dosinescu, CEO si fondator FlorideLux.

Un studiu intern realizat de FlorideLux arata ca in judetul Arges florariile locale inregistrate oficial au cumulat impreuna o cifra de afaceri de 2,1 milioane euro in 2013. Potrivit reprezentantilor FlorideLux, 25% din aceasta suma reprezinta venituri din evenimente, 30% din vanzarile efectuate in sezoanele inalte de tip 1-8 martie, 14 februarie sau Craciun, iar restul sunt venituri din cumparaturi, impulsionate de evenimente punctuale din viata argesenilor.

Potrivit datelor FlorideLux, printre cele mai cautate flori din Pitesti se numara trandafirii, crizantemele, crinii si aranjamentele cu flori de sezon, alaturi de bonsai si plante de apartament inalte. FlorideLux Pitesti este a cincea florarie deschisa in mai putin de 1 an, dupa Brasov, Iasi, Cluj si Arad.

Reteaua florariilor FlorideLux, cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, planuieste ca pana la finalul anului 2015 sa deschida 50 de francize, inclusiv in afara tarii, preciza Marius Dosinescu in prima parte a acestui an. Costul initial de francizare este de 5.000 euro (fara TVA), iar investitiile in spatiu si marfa se pot ridica pana la 20.000 euro.

In 2014, FlorideLux isi propune sa obtina o cifra de afaceri de pana la 1,2 milioane euro, obiectiv conditionat de puterea de cumparare a consumatorilor si de extinderea in sistem de franciza a florariilor FlorideLux.

Principalii concurenti ai FlorideLux.ro pe piata sunt Floria.ro sau 123Flori.ro

Sursa foto: floridelux.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri