Lokko, aplicatie mobila de curierat bazata pe crowdsourcing, devine prima aplicatie din Romania care permite plata cu Bitcoin, conform oficialilor companiei. Astfel, aplicatia permite in prezent plata prin SMS, card, cash, Bitcoin si MobilPay Wallet.

Plata serviciilor de curierat cu Bitcoin, cea mai cunoscuta moneda digitala descentralizata, este o premiera in ceea ce priveste modalitatile de plata permise de o aplicatie romaneasca de mobil. Lokko este si prima aplicatie mobila din domeniul curieratului care se poate integra cu un sistem de plata prin portofel electronic – MobilPay Wallet –, si care permite realizarea de tranzactii prin intermediul smartphone-ului. Cu ajutorul portofelului digital, utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa reintroduca permanent datele cardului la efectuarea unei tranzactii.

„Suntem constienti ca, la momentul actual, plata prin Bitcoin este mai mult un <statement>, dar avem convingerea ca, pe masura ce va creste numarul comerciantilor care accepta aceasta moneda digitala pentru serviciile oferite, va creste si numarul de detinatori si utilizatori de Bitcoin in randul consumatorilor romani. Ne bucuram ca putem oferi clientilor nostri toate modalitatile de plata posibile, prin Lokko”, a declarat Octavian Badescu, antreprenor si fondator Lokko.

Beneficiile integrarii sistemului de plata cu Bitcoin sunt, pe de o parte, comisioanele reduse si, pe de alta parte, procesarea foarte rapida a tranzactiei. Sistemul este securizat si elimina necesitatea unui intermediar in procesarea comenzii. Valoarea in Bitcoini a unei livrari prin Lokko se calculeaza direct in momentul plasarii comenzii, prin intermediul Coindesk. Odata cu cresterea volumului de tranzactii, Bitcoinii vor fi automat convertiti in euro, cu ajutorul unui sistem de exchange.

In ceea ce priveste plata prin e-wallet, pentru a procesa o comanda Lokko prin MobilPay Wallet, e necesar ca utilizatorul sa aiba instalata si configurata aplicatia MobilPay. Portofelul electronic MobilPay face posibila plata online in orice moment, fara a solicita reintroducerea datelor de card, precum si selectarea cardului de credit dorit, din cele presetate in aplicatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri