Trezoreria Marii Britanii are in plan sa transforme statul european intr-un centru al monedei virtuale bitcoin, a declarat cancelarul George Osborne la o reuniune in Londra, scrie presa internationala.

Oficialii vor studia beneficiile dar si pericolele valutelor nereglementate, inclusiv bitcoin, care a atins capitalizarea maxima de piata de circa 14 miliarde de dolari la finalul anului 2013; de atunci, capitalizarea a scazut pana la circa 8 miliard de dolari, conform BlockChain.

Studiul va fi facut public in toamna si va detalia rolul pe care monedele virtuale il pot juca in mediul de afaceri, ca parte a planului guvernului de a stimula inovatia in sectorul tehnologic si financiar.

“Putem sa ne asiguram ca sectorul financiar al Marii Britanii va continua sa intruneasca nevoile unei piete financiare si tehnologice in continua schimbare doar folosindu-ne de inovatiile financiare”, a declarat Osborne, subliniind ca planul guvenrului pe termen lung este sa cimenteze pozitia Marii Britanii ca centru al finantelor pe plan global.

Citeste si:
Brexit deadline pe 31 octombrie - Sa investim in bancile britanice?
Brexit deadline pe 31...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »



Citeste si
Conditiile de studiu un UK raman aceleasi si in 2020