Alibaba ar putea avea in viitorul apropiat un nou concurent, finantat de primii trei oameni din China dupa averile detinute, scrie Forbes.com.

Grupul Dalian Wanda, condus de cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, are in plan sa investeasca 813 milioane de dolari in lansarea unei platforme de eCommerce, in parteneriat cu Baidu si Tencent, conform mai multor rapoarte din piata asiatica. Deal-ul ar insemna un concurent redutabil pentru platforma Alibaba, deoarece Wang, Pony Ma si Robin Li ar putea pune pe masa o suma considerabila de bani pentru dezvoltarea platformei. Impreuna, cei trei detin o avere de peste 48 de miliarde de dolari.

Joint venture-ul ar putea fi anuntat cel mai devreme vineri. Viitorul proiect ar urma sa combine avantajul concurentilor Alibaba (Baidu si Tencent) cu forta financiara a Wanda Group, unul dintre cele mai mari conglomerate business din China, detinand mall-uri, magazine si cladiri de retail.

Wanda ar urma sa detina 70% din noul joint-venture, in timp ce Baidu si Tencent ar urma sa detina fiecare cate 15%, conform rapoartelor. Wang Jianlin s-a aratat si anterior interesat in segmentul de eCommerce din China, acesta urmand sa fie insa cel mai mare pas facut de el in aceasta directie, pas care ar putea pune in pericol suprematia Alibaba.

Sursa foto: Gil C / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: Alibaba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri