Marius Stanescu, Bogdan Stefan, Alex Bontila si Lucian Velea (foto de la stanga la dreapta) sunt patru tineri, cu un background tehnic, care in anul 2003 au infiintat firma Qube Net, iar cinci ani mai tarziu puneau bazele AV Store, primul si cel mai mare magazin specializat in comercializarea de echipamente audio si video profesionale pentru home use.

Povestea AV Store incepe practic in anul 2008, chiar in momentul declansarii crizei economice si inca de atunci firma s-a dezvoltat pe plan local ajungand sa fie cel mai mare nume de pe piata, cu afaceri care la finalul anului trecut au atins si depasit pragul de doua milioane de euro. AV Store se ocupa cu comercializarea de produse audio si video cu preturi ce pornesc de la cativa zeci de lei si pot ajunge si la zeci de mii de euro, cel mai important segment al vanzarii fiind cel al castilor audio, care asigura circa 25% din totalul vanzarilor companiei.

“Din studiile noastre piata locala de casti audio se ridica la circa 3 milioane de euro in fiecare an, unde AV Store are o cota de circa 10%. Piata castilor si a boxelor a explodat in ultimul timp, motiv pentru care am si inregistrat o crestere cu 50% a vanzarilor. AV Store este totodata si unic importator si distribuitor in Romania al brandurilor Sennheiser si Audio Tehnica, avand primul showroom din Romania specializat pe segmentul castilor, cu peste 200 de modele”, a declarat Bogdan Stefan, managing partner al AV Store.

Pe langa casti, AV Store mai comercializeaza si sisteme audio high end, dar si echipamente video (televizoare, proiectoare), una dintre cele mai recente comenzi depasind chiar si 100.000 de euro. Potrivit reprezentantilor AV Store, in ultimele doua luni ale anului vanzarile de echipamente audio video merg cel mai bine, mai ales in ultimii ani, o data cu introducerea pe piata a conceptului Black Friday. “Anul trecut, cu ocazia Black Friday, am reusit sa vindem de echipamente AV de circa 300.000 de euro”.

AVstore se indreapta spre...
Citeste si: AVstore: 40% din totalul vanzarilor audio-video se realizeaza in T4

Pentru anul in curs reprezentantii AV Store se asteapta la o crestere a afacerilor cu 25%, la 2,5 milioane de euro. “Cea mai mare pondere a vanzarilor noastre merge catre consumer, in proportie de 90%, restul de 10% fiind asigurate de distributia de echipamente importante”, au mai aratat reprezentantii AV Store. Potrivit acestora, in structura vanzarii, 50% din valoarea produselor comercializate este cea a echipamentelor audio, in timp ce a doua jumatate este a echipamentelor video. “Cosul mediu al unui client se situeaza intre 2.000 si 2.400 de lei”, au mai spus reprezentantii AV Store.

Prioritatea AV Store: un nou showroom la inceputul anului viitor

Pe lista prioritatilor AV Store se numara un nou showroom pe care proprietarii au in plan sa il deschida la inceputul anului viitor. “Prioritatea noastra in momentul de fata este sa ne mutam intr-un nou sediu, mai spatios, in care sa putem integra cu usurinta echipamentele pe care le comercializam. In momentul de fata spatiul ne limiteaza”, au spus reprezentantii AV Store.

Intrebati de wall-street.ro daca au primit oferte de cumparare sau daca sunt interesati de un exit, dupa 7 ani de la inaugurarea primului showroom specializat din Romania, reprezentantii AV Store au spus ca momentan nu sunt interesati de vanzarea business-ului si nici nu au primit oferte pana in prezent. Pentru AV Store lucreaza in prezent o echipa de circa 10 angajati, insa numarul acestora ar putea creste o data cu schimbarea sediului programata la incceputul anului viitor.

AVstore tinteste afaceri de...
Citeste si: AVstore vrea afaceri de peste 3 mil. euro dupa mutarea in noul sediu

Prin AV Store sunt disponibile peste 40 de marci de boxe si casti , majoritatea dintre acestea putand fi testate inainte de achizitionare chiar in showroom-ul magazinului din zona Eroilor - Cotroceni din Capitala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Preferintele romanilor in materie de casti audio, accesorii auto