Autoritatile bulgare au anunta doua amenzi pentru magazinul online eMag, vineri, zi in care compania a demarat campania de Black Friday 2014 in tara vecina. Astfel autoritatile competente bulgare au anuntat o amenda pentru campania de Black Friday din 2013 a eMag si inca o amenda pentru o promotie la expresoare din vara acestui an, care totalizeaza aproape 400.000 euro. Oficialii eMag.ro considera decizia injusta si abuziva.

"Decizia autoritatilor bulgare de control este abuziva si injusta. Vom contesta si conform opiniei avocatilor vom avea castig de cauza fara discutie, nu vom plati nimic. Nu este o coincidenta faptul ca aceasta comunicare a fost facuta in aceasta dimineata, pe data de 28 noiembrie, data la care noi derulam in Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care deruleaza acest eveniment in online", a spus Iulian Stanciu, directorul general al eMag.

Oficialii eMag spun ca amenzile sunt determinate de o interpretare abuziva. "Noi interpretam acest fapt ca raspuns la ofertele si preturile bune pentru cumparatorii din Bulgaria si care a pus mare presiune pe competitorii locali. Spre exemplificare a interpretarii abuzive, in campania in care am luat o amenda de 105.000 euro am vandut 6 espressoare cu o valoare toatala de 1.000 de euro", a adaugat Iulian Stanciu.

Consiliul Concurentei din Bulgaria (CPC) a anuntat vineri ca a sanctionat compania Dante International, proprietarul retailerului online eMAG, cu o amenda totala de 758.380 leva (387.750 euro) pentru incalcarea practicilor concurentiale in timpul a doua campanii promotionale, relateaza Mediafax, care citeaza Sofia Globe.

Proprietarul eMAG a primit o amenda de 551.550 leva, echivalentul a 4% din veniturile din vanzari inregistrate in 2013, pentru nerespectarea practicilor comerciale loiale in timpul campaniei de Black Friday. De asemenea, compania a fost sanctionata cu inca 206.380 leva (1,5% din vanzarile de anul trecut) pentru campania "Tassimo 1+1 gratis", prin care eMAG oferea consumatorilor care cumparau un expresor automat de cafea Tassimo un al doilea aparat gratuit.

Consiliul Concurentei trimite...
Citeste si: CC trimite un chestionar CEL PUTIN ciudat catre marketplacerii eMAG

Potrivit CPC, valoarea cadoului oferit a depasit pragul maxim permis de legislatia bulgara, promotia putand sa "distorsioneze mediul competitional".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Visa iti schimba cardul de debit din portofel intr-unul de rate