Numeroase oferte de vanzare pentru cel mai recent numar al saptamanalului francez Charlie Hebdo, care nu mai putea fi gasit inca de miercuri la standurile de presa din Franta, au aparut pe Internet, la preturi uneori astronomice, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Tiparit in 60.000 de exemplare si epuizat aproape imediat dupa atentatul comis miercuri la sediul din Paris al acestui saptamanal, in urma caruia 12 persoane au fost asasinate, cel mai recent numar al publicatiei a facut obiectul, joi, a aproape 80 de oferte pe site-ul american de comert online eBay, unde era propus spre "cumparare imediata" cu preturi de 650 de euro, 1.000 de euro si, intr-un caz, 50.000 de euro.

Multe dintre licitatii oscilau in jurul sumei de 500 de euro, iar doua dintre ele erau de 60.000 de euro, respectiv 75.000 de euro, fara sa fie totusi garantat faptul ca ele se vor si concretiza (castigatorul licitatiei poate, in final, sa renunte). "Rar, ultimul numar din Charlie Hebdo", se afirma intr-unul dintre anunturile de vanzare. Un vanzator de "produse militare" propunea la vanzare "ultimul Charlie Hebdo iesit inainte de atentat".

Pe langa cel mai recent numar al saptamanalului, alti vanzatori propuneau exemplare care contin momente puternice din istoria publicatiei, precum cel special din noiembrie 2011, cand titlul a fost schimbat in "Charia Hebdo". Unul dintre acele exemplare ajunsese la peste 15.000 de euro, vanzatorul promitand sa doneze intreaga suma unei asociatii de ajutorare a victimelor unor atentate teroriste.

Pe retelele de socializare, aceste tranzactii au generat un val de dezaprobare. "Afacerile sunt afaceri, iar asta e trist!", scria un internaut.

Contactat de AFP, gigantul american din domeniul comertului online a reamintit faptul ca eBay este "o piata deschisa care nu impune nicio restrictie in ceea ce priveste preturile obiectelor puse in vanzare". "Este un eveniment tragic si foarte mediatizat, care genereaza multa curiozitate si, cu cat sunt mai multe persoane interesate, cu atat preturile licitatiilor cresc", a subliniat un purtator de cuvant al grupului american.

"Insa eBay isi rezerva dreptul de a retrage de pe site-ul sau orice anunt care este in contradictie cu regulamentele sale si cu principiile si valorile comunitatii eBay", a precizat compania intr-un comunicat, adaugand ca "echipele (sale) vor retrage de pe site anunturile asociate cu aceasta tragedie care nu respecta conditiile de utilizare".

eBay i-a indemnat, de asemenea, pe vanzatorii care doresc sa doneze unei asociatii de caritate fondurile obtinute din tranzactiile cu numere ale saptamanalului Charlie Hebdo sa contacteze reprezentantii site-ului care vor putea "sa ii indrume in acest demers".

Sursa foto: Charlie Hebdo, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri