Flanco Retail estimeaza vanzari de 15 milioane de euro prin platforma eMAG Marketplace in 2015. Retailerul autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice a intrat in eMAG Marketplace din octombrie 2014, decizia facand parte din strategia de dezvoltare a companiei, care integreaza vanzarile prin reteaua de magazine, vanzarile online, de pe flanco.ro si vanzarile prin Marketplace.

Proiectul Marketplace prin eMAG s-a lansat la Flanco Retail din octombrie 2014, timp in care compania s-a asigurat de listarea unei game de produse pe platforma, ce include in prezent toate categoriile de produse comercializate de Flanco Retail: electrocasnice mari si mici, electronice, telefoane, IT i accesorii. ”Momentan, prin intermediul platformei Marketplace eMAG, vindem online peste 1.000 de produse, iar intentia noastra este sa extindem gama de produse de pe aceasta platforma”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail.

”Primele trei luni in Marketplace au fost promitatoare, astfel ca pentru anul acesta estimam vanzari de 15 mil. euro pe acest canal de distributie si 30 mil. euro pentru anul 2016”, afirma Dragos Sirbu. Produsele vedeta cu cele mai mari volume vandute sunt din categoriile de electronice si IT. Dintre produsele comercializate de Flanco Retail pe platforma, 20% nu se regasesc si in gama eMAG, ci numai in oferta Flanco.

Campaniile de marketing derulate pe flanco.ro vor fi implementate i pe Marketplace, pentru a veni in intampinarea clientilor. De asemenea, Flanco Retail asigura o echipa dedicata de consultanti de vanzari care se ocupa de gestionarea comenzilor inregistrate prin Marketplace si a relatiei cu clientii, astfel incat produsele sa fie livrate la domiciliu in 48h. Flanco Retail a inregistrat vanzari in crestere cu 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2013, ajungand la o cifra de afaceri de 480 de milioane de lei la noua luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri