Elka-Oktal Group SRL, compania din spatele magazinului online electroIT Oktal.ro si-a cerut intrarea in faliment la finalul anului 2014, aceasta fiind acceptata de Tribunalul Bucuresti.

Cererea de intrare in faliment a fost depusa la data de 11 decembrie 2014, aceasta fiind admisa la data de 17 decembrie 2014, conform dosarului de pe site-ul Tribunalului Bucuresti. Oktal.ro este unul dintre cele mai vechi magazine online din tara, infiintat in 1999.

Interesant este ca Oktal inregistra in 2013 afaceri de peste 4 milioane de euro si era pe profit – minim ce este drept, de circa 14.000 de euro, insa acest lucru nu a oprit firma de a isi cere falimentul. Intre timp, pe forumuri clientii magazinului se intreaba cum pot lua legatura cu magazinul pentru a returna anumite produse sau a le repara.

In interviul acordat wall-street.ro cu sase luni inainte de intrarea in faliment, seful companiei, Dan Dumitrescu, spunea ca are planuri mari de viitor, dorind sa intre mai puternic pe zona de electrocasnice mari si sa puna si mai mult accent pe showroom-ul deschis in 2012. Pe de alta parte, Dumitrescu sublinia ca business-ul Oktal va ramane exclusiv un magazin dedicat electroIT-ului, neurmand sa intre pe mai multe nise de activitati, precum eMag sau Elefant.ro.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati de wall-street.ro pana la ora publicarii articolului.

Citeste si:
Branzaria de la Sibiu, proiectul lui Daea, in pericol de faliment
Branzaria de la Sibiu, in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vrea Guvernul Orban sa modfice OUG 114