Daniel Nicolescu, 39 de ani, CEO al procesatorului de plati PayU pe regiunea SEE (South Eastern Europe), a anuntat ca paraseste compania incepand de astazi, 30 aprilie, dupa 12 ani petrecuti in organizatie. Unul dintre fondatorii GECAD ePayment, companie care a devenit ulterior PayU, el este unul dintre cei mai puternici manageri din piata de comert electronic, de numele sau legandu-se crearea si cresterea celui mai mare procesator de plati online cu cardul din Romania.

“PayU este un business aflat in crestere rapida, avans confirmat de miile de clienti din industrii variate. Noua strategie a PayU se indreapta spre o organizatie globala cu o structura centralizata. Operatiunile companiei vor fi dezvoltate mai departe de o echipa experimentata de care sunt foarte mandru. Pentru mine este un moment oportun sa explorez noi oportunitati”, afirma Daniel Nicolescu intr-un mesaj adresat partenerilor de business.

Conducerea companiei va fi detinuta interimar de catre Marius Costin, Sales Director PayU Romania. Reprezentantii PayU anunta ca noua strategie a companiei presupune centralizarea tuturor operatiunilor pentru crearea unei structuri organizationale globale, iar echipa de management a PayU Romania "va continua activitatea operationala si comerciala pentru atingerea obiectivelor deja stabilite."

Intrebat de wall-street.ro despre cea mai mare realizare profesionala a sa de pana acum, Daniel Nicolescu spune ca este mandru ca a reusit sa dezvolte o echipa extrem de motivata si performanta. “Am dezvoltat o platforma care este utilizata pe cinci piete. Consider ca am facut ce a trebuit sa fac, ca manager si lider. Mai departe, PayU este un proiect de executie. Rolul meu intr-o organizatie este mai degraba in zona de constructie. Simt ca pot sa fac si alte lucruri si ma aflu intr-o perioada in care ma intreb ce optiuni profesionale atractive urmeaza in viata. Momentan, ma dedic familiei si asupra unor proiecte personale”, spune Daniel Nicolescu, care nu exclude calea antreprenoriatului.

“Nu vreau sa iau nicio decizie deocamdata, ci imi doresc sa imi acord mai mult timp si spatiu astfel incat sa culeg informatiile de care am nevoie pentru a lua o noua decizie profesionala”, a declarat Daniel Nicolescu pentru wall-street.ro.

Daniel Nicolescu si-a inceput cariera in perioada studentiei, la CARO Group, unde a ocupat pozitia de director IT pana in 2001. “Eram baiat bun la toate de fapt – conduceam, reparam computere, hardware, duceam colete, incheiam acte, importuri-exporturi, vama… Pe atunci trebuia sa fii specialist in vama, trebuia sa cunosti lume, sa dai “atentii” in stanga si in dreapta, foarte romaneste! Trebuia sa stii pe cine sa suni, pe unde vin coletele si pe unde le scoti. Acum e floare la ureche. Cand m-am intors din State, de exemplu, am venit cu ditamai coletul pe vapor, apoi pana in Hamburg, cu tirul pana in Bucuresti, vama, formalitati, semnaturi. Atunci era o aventura in tara pentru a scoate CD-rom-urile din vama, de exemplu”, declara el intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Din Caro a iesit in 2002, cand s-a dus direct in cadrul GeCad, in divizia RAV Antivirus, tehnologie preluata de gigantul Microsoft. Dupa tranzactia cu Microsoft, Daniel Nicolescu a fost printre cei care au pus bazele integratorului de solutii de comert electronic ePayment. In perioada septembrie 2009 – august 2010, el a fost Chief Product Officer in cadrul Avangate, unde a dezvoltat biroul din Statele Unite al companiei vanduta ulterior de Radu Georgescu catre Francisco Partners. Din 2010 a condus operatiunile locale ale PayU, iar din iulie 2013 a preluat managementul companiei pe regiune (Europa de Sud-Est).

PayU Romania este cel mai mare integrator de plati online, cu peste 14 milioane de tranzactii incepand din 2004, principalul concurent fiind Netopia. Detinut de Naspers, grupul PayU desfasoara operatiuni de plati online pentru peste 18.000 de clienti pe patru continente (Africa, America de Sud, Europa Centrala si de Est si Asia).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri