Un gadget valoros nu are cum sa nu fie insotit si de accesorii pe masura – in primul rand deoarece iti poate proteja o investitie deseori mare si, de ce nu, in al doilea rand deoarece il pune in valoare mai mult. Analizam cateva dintre cele mai cumparate si cautate accesorii pentru produse moderne.

Accesorii pentru smartphone-uri

Ai stat cateva saptamani consultand site-uri de recenzii, discutand cu prietenii, testand diferite terminale mobile si, in sfarsit, te-ai hotarat asupra smartphone-ului preferat.

Apoi, iti scapa de pe masina de spalat si se sparge.

OK, poate nu inca de la inceput, toti stim ca in primele saptamani avem grija de noile noastre gadget-uri mai mult decat bratul nostru drept, dar se poate intampla oricui. Pentru a evita astfel de incidente neplacute, ai nevoie de…ai ghicit, o husa.

Si nu una oricum ci, daca ai un terminal la care tii cu adevarat, poti opta pentru o Husa compatibila cu Samsung Galaxy S5, neagra, care ofera protective buna si nu lasa urme la scoatere – aici, detalii despre Husa Samsung S View.

Radu Batrinu, marketing director al retailerului Flanco, subliniaza ca "numarul de accesorii cumparate difera de la o categorie de produse la alta. Odata cu achizitia unui smartphone, clientul cumpara, in medie, doua accesorii, ajungand sa achizitioneze 4 – 5 accesorii de-a lungul utilizarii sale. In topul accesoriilor pentru telefoane se afla husele, incarcatoarele de masina si bateriile externe", subliniaza el.

Totodata, poti alege atat pentru smartphone (iPhone 6, 6 Plus), huse din gama Griffin Survivor. Sunt ceva mai scumpe, preturile incepand cu circa 110 lei si ajungand, in cazul tabletelor iPad Air la peste 350 de lei. Pare o investitie mare dar, avand in vedere ca deseori pretul unui device Apple de ultima generatie costa peste 2000 de lei, se poate dovedi o investitie excelenta, avand in vedere faptul ca husele au fost aprobate si de Ministerul Apararii din SUA. “Este creat pentru a rezista celor mai extreme conditii ...pamant, nisip, apa, soc, vibratii si altor medii dificile”.

Pe langa huse, poate fi util sa iei in calcul achizitionarea unor incarcatoare auto pentru terminale mobile, preturile pornind de la circa 30 de lei, dar si cabluri adaptoare si acumulatoare externe, pentru incarcarea bateriei atunci cand nu ai acces la prize.

Accesorii pentru laptop-uri

Un accesoriu poate mai putin util, dar aratos, este capacul extern pentru laptop-uri – poti allege din mai multe culori si modele, preturile incepand de la circa 200 de lei. Bineinteles, puteti achizitiona si un rucsac special pentru laptop.

De departe insa cea mai utila achizitie pentru laptop este o baterie externa care sa creasca autonomia device-ului. Exista pe piata o gama foarte larga de optiuni – produse de la 200 de lei pana la cele mai scumpe, dar mai puternice, de peste 800 de lei. Cand alegi, trebuie sa ai grija sa se potriveasca cu marimea modelului tau.

Accesorii pentru aparate foto

Fotografia este, poate, una dintre pasiunile/meseriile care are nevoie de cele mai multe accesorii. Depinzand ce intelegi prin termenul de “accesorii”, poti porni chiar de la obiective pentru DSLR-uri, sa treci prin carduri de memorie, huse, rucsace, trepiede si asa mai departe.

Unul dintre magazinele cele mai echipate pentru aparate foto este F64. Aici poti gasi o gama larga de accesorii foto. Pentru inceput, vei avea nevoie de o geanta potrivita, pentru a-ti proteja camera atunci cand nu fotografiezi. Poti alege si huse de ploaie cu pret de circa 150 de lei.

Un urmator pas ar fi, pentru pasionatii de fotografii in apa, huse subacvatice. Acestea au pretul de pornire de la circa 100 de lei, dar pot depasi 4.500 de lei, pentru fotografii profesionsti.

Curelele si grip-urile foto sunt de asemenea foarte utile si, de asemenea, declansatoare externe pentru fotografiere de la distanta.

Ceasuri inteligente

Lansarea Appple Watch a (re)adus in prim plan un segment de piata care, fara doar si poate, va evolua consistent in urmatoarea perioada. Jucatori mari precum Samsung, Motorola, Apple si alte branduri mai putin cunoscute ofera o pleiada de optiuni pentru cei ce doresc sa poarte un ceas inteligent pe mana.

Pe langa ceasul efectiv, se va naste o noua ramura – aceea a curelelor aferente. Apple a scos pe piata cateva bratari sub brand propriu, incurajand insa companiile terte sa produca, in linie cu unele reguli impuse de gigantul American, propriile bratari. Se construieste astfel un ecosystem interesant si, fara indoiala, magazinele autohtone vor incepe sa aduca si in Romania curele pentru ceasuri inteligente.

Sursa foto: Shuttrestock: Gadget-uri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri