Florarie online FloriDeLux.ro estimeaza ca, pana la finalul acestui an, peste 25% din venituri vor fi generate de pe smartphone-uri si tablete, atat din comenzile plasate pe versiunea mobila a platformei FlorideLux.ro, cat si de pe aplicatia de mobile Floraria FlorideLux, lansata in luna mai.

Potrivit reprezentantilor companiei, in primele trei luni ale lui 2015, peste 17% dintre vanzarile totale de aranjamente florale FlorideLux au fost generate de comenzile realizate pe smartphone sau tableta, procent care creste de la luna la luna. La nivelul intregului an 2014, ponderea vanzarilor mobile FlorideLux era de 10%.

“Asistam la o evolutie tot mai rapida a adoptarii echipamentelor mobile de catre iubitorii de flori. Vorbim in principal de oameni activi si dinamici, care nu de putine ori se informeaza cu ajutorul smartphone-ului sau al tabletei, si finalizeaza comanda telefonic, fiind in tranzit. Pentru a veni in intampinarea nevoilor lor, ne-am propus sa fim prezenti in absolut toate mediile posibile, de unde si decizia de a lansa propria aplicatie mobila", declara Marius Dosinescu, CEO si Fondator FlorideLux.

In acest moment, peste 38% din traficul FlorideLux.roeste realizat de pe dispozitive mobile. Potrivit datelor companiei, rata de conversie in acest caz este de peste 2%, mai mare decat dea a utilizatorilor variantei desktop a site-ului. In acelasi timp, si valoarea medie a unei comenzi de flori de pe versiunea mobila a FlorideLux.ro estemai mare cu circa 15% fata de comanda medie realizata de pe site-ul web.

In ceea ce priveste profilul clientului care comanda flori de pe mobil, datele FlorideLux.ro arata ca 60% dintre comenzi sunt plasate de femei, respectiv 40% de catre barbati. Vizitatorii versiunii mobile a FlorideLux.ro sunt in principal utilizatori de iOS, provin din mediul de afaceri, locuiesc in orase mari, au venituri medii si mari, adopta tot ce e nou in materie de tehnologie si au o viata dinamica.

Orasul care genereaza cele mai multe comenzi de flori de pe mobil este Bucurestiul, urmat in clasament de Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta si Ploiesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri