2Performant Network S.A., compania sub care opereaza brandul 2Parale, a primit o runda de investitii in valoare de 250.000 de euro, la inceputul lunii mai 2015. Investitia este destinata dezvoltarii retelei 2Parale.ro si a serviciilor de performance marketing din Romania si extinderii in Europa Centrala si de Est, prin lansarea platformei 2Performant in Bulgaria.

In urma acestei investitii, un grup de investitori privati condus de Dragos Rosca (antreprenor si Venture Capitalist) detine 12,5% din actiunile 2Performant S.A. La runda curenta de investitii a participat si Radu Atanasiu, deja parte din actionariatul companiei.

Dorin Boerescu, CEO 2Performant Network S.A., ramane cel mai important actionar, cu 46,35% din actiuni. In acest moment, din structura de actionari mai fac parte si: 2Parale Online S.R.L. (16,65%) – fondatorii business-ului, grupul de investitori condusi de Sergiu Negut (18,02%) si o echipa de seniori din cadrul companiei (Andreea Cimpoesu, Bogdan Aron, Cristian Ignat, Vlad Stanila si Alexandru Lupu).

Din capitalul primit, compania isi propune sa consolideze business-ul pe piata din Romania. 2Performant Network S.A. planuieste extinderea cu 50% a echipei, precum si achizitia de tool-uri de performance marketing si dezvoltarea de noi functionalitati in platforma 2Parale, destinate cresterii ratei de conversie si interactiunii dintre advertiseri si afiliati.

De asemenea, 2Leva.bg, brandul sub care compania opereaza pe piata din Bulgaria, devine 2Performant.com, o retea dedicata exclusiv e-commerce-ului pentru regiunea Europei Centrale si de Est. Fata de 2Leva, 2Performant are o noua interfata de utilizare si un model de plata diferit, dar se bazeaza pe aceeasi tehnologie ca 2Leva si 2Parale.

Pana la finalul anului, compania va intra si pe piata din Polonia. Pe termen lung, 2Performant Network S.A. targeteaza si alte piete din regiune, cum ar fi Cehia, Ungaria, Croatia, Slovenia si Slovacia. Platforma 2Performant este construita pentru a fi functionala in toata Uniunea Europeana.

„In acesti sase ani de existenta pe piata din Romania si patru ani de prezenta pe piata din Bulgaria, am acumulat foarte mult know-how despre cum functioneaza e-commerce-ul in regiune. Aceasta investitie este destinata dezvoltarii – ne da oportunitatea sa punem Romania pe harta lumii in performance marketing si sa aducem business-uri internationale care sa vanda online prin intermediul afiliatilor nostri. Focusul nostru va ramane piata locala, dar, prin 2Performant, ne putem adapta oricand la viziunea de business si specificul intregii regiuni, pentru a colabora cu clienti prezenti in CEE”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Performant S.A.

Tranzactia a fost realizata de avocatii Biris Goran, societate recunoscuta in industria IT/ online pentru asistenta acordata unor investitori si antreprenori in tranzactii sonore, dar si pentru facilitarea investitiilor din domeniu prin initiativa VentureConnect. Echipa a fost formata din Ana Maria Andronic (coordonator), Teodora Motatu si Roxana Drilea.

Anterior rundei de investitii primite, la inceptul lunii aprilie 2015, 2Parale si-a schimbat forma juridica, devenind societate pe actiuni sub numele 2Performant Network S.A.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri