eMag, cel mai mare magazin online din regiune, a primit 2.652 de inscrieri pentru cele 44 de pozitii de intern deschise in programul „eMAG Talent Internship” pentru studentii si absolventii din Bucuresti, Craiova si Iasi. Pentru cele 36 de pozitii deschise in Bucuresti a fost o concurenta de 55 de studenti pentru un loc.

Cei mai multi aplicanti (818) au optat pentru echipa HR Wizards (HR), 583 au aplicat pentru Coding Arena (IT), 326 - pentru Money Talkers (Finance) si 264 pentru Platforms Rulers (Platforms).

„La fel ca prima editie a programului, cea de a doua a fost o confirmare a faptului ca exista un interes real din partea studentilor si absolventilor in ceea ce priveste dezvoltarea in afara zonei academice. Ne bucuram ca am avut ocazia sa ne intalnim cu multi dintre aplicanti in cadrul procesului de selectie, care a fost gandit astfel incat sa creeze o atmosfera placuta si sa iasa din tiparul interviurilor clasice. Cel mai mult ne-a placut ca am avut oportunitatea sa intalnim persoane cu un potential extraordinar, cu multe idei creative si abordari diferite.

A fost o etapa destul de provocatoare pentru ei si abia asteptam sa lucram cu cei care au fost selectati pentru programul de Internship. Le garantam o experienta originala, o vara plina de invatare si distractie si posibilitatea ca toamna sa inceapa pentru ei cu un job full time”, spune Cristina Solea, manager de recrutare in cadrul eMAG.

Pentru cele 4 pozitii deschise in Craiova au aplicat 252 de studenti. Cea mai intensa competitie a avut loc la Iasi: pentru unul dintre cele 4 locuri deschise in cadrul centrului de dezvoltare software s-au inscris peste 100 de aplicanti.

Cei mai multi candidati sunt studenti in anul al II-lea (837 de aplicanti) si in anul I (623 de aplicanti), iar in topul institutiilor de invatamant se afla Universitatea Politehnica din Bucuresti, Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Matematica si Informatica Bucuresti si Universitatea Alexandru Ioan Cuza (Iasi).

„Datorita deschiderii departamentului de HR pentru acest Internship, am avut aplicanti si din facultatile cu profil umanist. In acelasi timp, si-au manifestat interesul pentru echipa eMAG si studenti romani din institutii de invatamant superior din alte tari precum Olanda, Austria, Anglia. Ii felicitam inca de acum pe noii nostri interni”, spune Cristina Solea.

Programele de Internship Coding Arena (IT), Platforms Rulers (Platforms), Money Talkers (Finance) si HR Wizards (HR) se vor derula in perioada iulie – august, vor fi platite, iar la finalul acestora cei mai performanti dintre participanti pot fi angajati in cadrul eMAG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri