Companiile business to business care vand online pot reduce cu 30% costurile de procesare a comenzilor si obtine vanzari mai mari cu pana la 25% in cateva luni prin folosirea unei platforme integrate de eCommerce, spun expertii Teamshare, una dintre cele mai importante platforme integrate de e-commerce din Romania. Oficialii Teamshare spun ca una din principalele provocari ramane in continuare convingerea distribuitorilor companiilor B2B de a renunta la mail si telefon in favoarea comenzii online printr-o platforma integrata.

Potrivit informatiilor Teamshare, fluxul de procesare a unei comenzi printr-un software integrat scade de la o medie de 8-10 minute, anterior, la 1 minut, cu impact direct in costul operational, care scade cu circa 30%.

In ceea ce priveste vanzarile business-ului B2B care foloseste o platforma integrata de e-commerce, acestea pot creste cu circa 15%-25% intr-un interval de cateva luni.

Marius Panait, managing partner-ul Entelion Software, compania care dezvolta platforma Teamshare, convingerea distribuitorilor companiilor B2B sa foloseasca o platforma integrata in loc de mailul sau telefonul traditional este, in continuare, o provocare, care trebuie tratata, insa, ca oricare alt proces de vanzare.

”Distribuitorii gandesc “What’s in it for me?”. Este o schimbare si un efort pentru ei sa foloseasca o alta metoda de trimitere a comenzilor, iar pentru aceasta trebuie sa primeasca ceva in schimb, nu numai un discount sau promotii speciale pentru comenzile online”, adauga Marius Panait.

Intervalul de timp necesar obisnuirii distribuitorilor de a comanda prin platforma integrata depinde de complexitatea business-ului, a gamei de produse, dar, mai ales, de perseverenta companiilor B2B de a-i convinge pe distribuitori.

”Cel mai relevant caz este al unui client din portofoliul Teamshare, care in doi ani a reusit sa transforme 75% din comenzile primite de la distribuitori in comenzi online. Interesant este ca au ca target sa creasca acest procent pana la 90%”, a povestit Panait.

Teamshare este o platforma de e-commerce integrata cu sisteme de contabilitate si gestiune ERP, care se adreseaza atat clientilor business to business, cat si business to consumer. Platforma este folosita in prezent de peste 200 de clienti din Romania si tari ca Marea Britanie, Franta, Austria sau Rusia. Teamshare este dezvoltata de Entelion Software, companie cu capital 100% autohton, prezenta pe piata din Romania din 2003.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri