Nu de putine ori, produsele pe care le comandam online ajung la noi in stare degradata, ori nu arata asa cum ne-am fi asteptat. In Romania, procentul cumparaturilor online este in crestere. In 2014, piata de e-commerce din tara noastra atinsese 1,1 miliarde de dolari, de doua ori mai mult decat in 2013, conform ecommercenews.eu, existand peste 5000 de magazine online active. Ceea ce se poate traduce printr-o crestere vertiginoasa a popularitatii comenzilor online, in diferite domenii.

Insa cum ne asiguram ca alegerile pe care le facem atunci cand cumparam ceva nu ne vor dezamagi? Una dintre cele mai cautate categorii de produse este cea de ceasuri, deoarece cumparatorul nu trebuie neaparat sa probeze produsul inainte de achizitie, investitiile in astfel de produse isi regasesc intrebuintarea pe termen lung si asa mai departe.

Intrucat si la acest capitol pot exista achizitii esuate, vom rezuma lucrurile la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati un ceas, pentru a nu alege unul fals, ori de proasta calitate:

Documentati-va in privinta brand-ului

Daca vreti sa investiti intr-un ceas de valoare mai mare, trebuie sa va documentati cu privire la brand, la istoria sa si la preturile obisnuite ale acestui brand. Intrucat atunci cand vine vorba despre ceasuri de colectie, vintage, nu se poate vorbi prea des despre chilipiruri, este bine sa verificati pretul mediu al acestor produse, pe mai multe site-uri. Un model Patek Philippe, spre exemplu, nu va fi niciodata gasit la un pret derizoriu.

Cercetati-i greutatea

Daca l-ati comandat deja, nu inseamna ca nu il puteti returna – de fapt, este o regula obligatorie din partea magazinelor de e-commerce sa ofere aceasta optiune. Dupa ce il primiti, verificati daca nu cumva este prea usor, ori daca are si elemente non-metalice, atunci cand el ar trebui sa fie in totalitate metalic, precum cel din imaginea de mai jos:



Ceas Citizen, de pe watchshop.ro

Cercetati-le sunetele

Daca mecanismul unui ceas provoaca sunete prea puternice, trebuie sa va puneti un semn de intrebare. Intrucat un ceas de calitate nu ar trebui sa scoata sunete usor de perceput, ci foarte fine.

Verificati autenticitatea magazinului

O oferta care suna mult prea interesant poate sa ascunda, de fapt, nereguli. De aceea, este bine sa verificati datele magazinului online de unde va doriti sa cumparati ceasul si sa cercetati in amanunt opinii pe forumuri despre el.
De asemenea, pentru un ghid sustinut, in functie de brand-ul ceasului pe care il cautati, puteti consulta infograficul de mai jos:

Spotting A Fake Rolex, Omega Or Tag Heuer Watch, Infographic
Spotting A Fake Rolex, Omega Or Tag Heuer Watch, Infographic by Watches2U.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri