AVstore, cel mai mare retailer local specializat in vanzarea de echipamente audio-video premium, mizeaza in acest an pe un avans al business-ului de 20%, la peste 3 milioane de euro, evolutie generata atat de cresterea interesului clientilor romani pentru produse Hi-Fi, dar si dupa relocarea sediului intr-un spatiu modern, cu o suprafata de vanzare de circa 350 mp.

Potrivit reprezentantilor AVstore, investitia necesara in amenajarea actualului showroom situat tot in zona Eroilor-Cotroceni din Capitala s-a ridicat pana in prezent la 50.000 de euro, valoare care nu include si stocul de produse, aceasta urmand ca pana la finalul anului sa atinga 75.000 de euro, dupa finalizarea completa a lucrarilor.

"Pentru noi a contat foarte mult locul. Nu am vrut sa facem un compromis, ne-am concentrat pe design si pe tehnologiile moderne de antifonare a spatiilor din interiorul showroom-ului, asa cum este cazul lemului din nuc american, cunoscut pentru facilitatile pe care le ofera. Mutarea in nou sediu ne asteptam sa ne aduca 'un boost' in vanzari, asta pentru ca oamenii au inceput sa investeasca in mod constant in tehnologie de ultima generatie. (...) Noi vrem sa fim vazuti ca oameni pasionati, care fac acest business pentru oameni care impartasesc aceeasi pasiune", a declarat Bogdan Stefan, unul dintre actionarii QubeNet, firma care administreaza brandul AVstore.

AVstore este in momentul de fata principalul distribuitor in Romania al unor marci foarte cunoscute in domeniile audio-video, asa cum este cazul Sennheiser, brand care aduce 10% din totalul afacerilor companiei la nivel local, dar si al brandului Jabra, specializat in productia de casti sport wireless, o linie de business care a crescut constant de la un an la altul.

"Aproximativ 80% din vanzarile AVstore sunt produse comercializate exclusiv in magazinul online sau direct din showroom, in timp ce 20% din vanzari sunt realizate prin distributie catre marile lanturi de magazine din Romania", au mai precizat reprezentantii AVstore, care sustin ca jumatate din totalul business-ului realizat la nivel local este generat de vanzarile de casti (25%) si boxe Hi-Fi (25%).

Cine sunt clientii AVstore: politicieni sau oameni de afaceri care platesc sute de mii de euro pe echipari Hi-Fi

Conform datelor AVstore printre clientii companiei se numara atat oameni de afaceri precum si politicieni care sunt dispusi sa plateasca si sute de mii de euro pentru confortul calitatii audio-video.
"Cea mai mare comanda livrata in acest an s-a ridicat la 100.000 de euro si a presupus livrarea unui sistem complet audio-vizual", au spus oficialii AVstore.

Pe langa produsele moderne comercializate in magazin, retailerul specializat in vanzarea de produse Hi-Fi a inceput sa comercializeze pe plan local si vinyl-uri cu albumele marilor artisti internationali, precum si vanzarea de pick-up-uri. "Sunt cateva modele pe care le avem la vanzare si care se vand foarte bine".

Black Friday la AVstore sau cum sa vinzi in trei zile cat in trei luni

Reprezentantii AVstore sustin ca cele mai mari vanzari pe parcursul ultimilor ani se realizeaza in lunile noiembrie-decembrie, mai ales in momentul in care debuteaza evenimentul de reduceri Black Friday.

"Am inceput pregatirile pentru evenimentul Black Friday din acest an. Ne pregatim deja de ceva timp stocurile si suntem in discutii avansate cu producatorii. Ne-am propus, ca si in anii anteriori, evenimentul Black Friday la AVstore sa dureze un weekend. (...) In 2014 am reusit ca in trei zile sa inregistram comenzi cat in trei luni", a spus Marius Stanescu, managing partner in cadrul AVstore.

Pentru editia din acest an a Black Friday, AVstore se asteapta la o crestere de minimum 25% a comenzilor fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Marius Stanescu, Bogdan Stefan, Alex Bontila si Lucian Velea (foto de la stanga la dreapta, mai jos) sunt patru tineri, cu un background tehnic, care in anul 2003 au infiintat firma Qube Net, iar cinci ani mai tarziu puneau bazele AV Store, primul si cel mai mare magazin specializat in comercializarea de echipamente audio si video profesionale pentru home use.

Povestea AV Store incepe practic in anul 2008, chiar in momentul declansarii crizei economice si inca de atunci firma s-a dezvoltat pe plan local ajungand sa fie cel mai mare nume de pe piata, cu afaceri care la finalul anului trecut au atins si depasit pragul de doua milioane de euro. AV Store se ocupa cu comercializarea de produse audio si video cu preturi ce pornesc de la cativa zeci de lei si pot ajunge si la zeci de mii de euro, cel mai important segment al vanzarii fiind cel al castilor audio, care asigura circa 25% din totalul vanzarilor companiei.

Prin AV Store sunt disponibile zeci de marci de boxe si casti , majoritatea dintre acestea putand fi testate inainte de achizitionare chiar in showroom-ul magazinului din zona Eroilor - Cotroceni din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri