Naspers, actionar in eMag, vinde actiuni pentru 201 milioane de dolari din doua companii cu activitati online din Cehia, dupa o incercare esuata de a construi o platforma unitara de eCommerce in Europa Centrala si de Est, care implica si cel mai mare magazin online din Romania, scrie MoneyWeb.

Vanzarea actiunilor din Netretail, companie de eCommerce, si Heureka, site de comparatii preturi, catre compania de investitii Rockaway Capital, vine dupa ce compania a esuat sa realizeze fuziunea acesteia din urma cu grupul eMag, conform Naspers.

Compania de media din Africa de Sud a decis sa se axeze pe platforma eMag in regiune, conform Naspers.

„Puncte de vedere diferite au impiedicat ca fuziunea sa aiba loc”, a subliniat Naspers, fara a oferi detalii suplimentare. Oficialii Naspers au spus ca alte operatiuni din regiune nu au fost afectate de vanzare.

Naspers s-a extins in ultimii ani prin achizitii in companii de tehnologie din Europa Centrala si de Est, cea mai recenta fiind in gigantul rusesc Avito.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri