bet365 a transmis vineri ca este „ingrijorata de modul in care Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a actionat impotriva sa” si a clientilor sai din Romania. Pe scurt, ONJN a inchis abuziv website-ul bet365 si a amendat mai multi clienti ai companiei.

bet365 pune sub semnul intrebarii actiunile si comportamentul ONJN si al angajatilor sai, intrucat acestea contrazic in mod evident scopul declarat al autoritatii, acela de a proteja jucatorii romani. ONJN a ignorat tratamentul corect fata de bet365 si a demonstrat, in declansarea procedurilor impotriva jucatorilor, cum protectia consumatorului pe care ONJN sustine ca o asigura cetatenilor romani, a fost incalcata.

Dreptul de a opera al bet365

Pe 7 septembrie 2015, ONJN a luat decizia de a acorda bet365 dreptul provizoriu de a opera, pana la implementarea completa a regimului de licente. Cu toate acestea, ONJN a sustinut ulterior ca acest drept provizoriu nu incepea decat de la 1 octombrie. Desi nu exista niciun temei legal Asadar, ONJN a revenit asupra deciziei fara niciun temei legal pentru aceasta sustinere ulterioara, ONJN a impus inchiderea site-ului bet365 pentru simplul motiv ca bet365 a operat intre 11 si 30 septembrie.

Subliniem ca bet365 este licentiata in mai multe piete reglementate din lume si cunoaste foarte bine implicatiile unor operari reglementate. Prin urmare, a deservit in trecut jucatorii din Romania sub auspiciile mai multor licente acordate de state membre UE, deci a operat intotdeauna pe baza unor acte legale corecte. bet365 considera cu convingere ca a actionat tot timpul in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile romanesti si europene.

Spre deosebire de alte organisme de supraveghere, ONJN a aratat atat lipsa de transparenta in deciziile luate, cat si incapacitatea de a aplica un tratament corect. bet365 a demarat procedurile legale impotriva deciziilor recente ale ONJN si este increzatoare ca va reusi sa demonstreze ca actiunile autoritatii din Romania nu au avut un temei legal.

Amenzile pentru jucatori

Pentru a sprijini jucatorii si piata in general sa identifice legalitatea activitatilor operatorilor, ONJN a creat si a publicat o „lista neagra” a operatorilor nelicentiati, cunoscuti ca actioneaza pe piata romaneasca. bet365 nu a fost inclusa niciodata pe aceasta lista neagra, ci numai pe lista de operatori aprobati.

In ciuda faptului ca bet365 nu se afla pe "lista neagra" a ONJN, autoritatea a inceput sa contacteze si sa amendeze clientii companiei pentru activitatile din perioada 11-30 septembrie. In mod evident, protectia si asigurarea pe care ONJN declara ca le asigura cetatenilor romani sunt de fatada.

Nu este deloc clar scopul unor astfel de actiuni, cu exceptia poate a celui de a colecta fonduri pentru bugetul de stat, in dauna cetatenilor romani, ale caror activitati au fost perfect justificabile, intrucat s-au bazat pe informatiile disponibile public. Singura explicatie alternativa posibila este ca o astfel de actiune favorizeaza tratamentul clar discriminatoriu fata de bet365, sprijinind astfel inlaturarea de pe piata a bet365 in favoarea competitorilor sai.

Sa spunem ca bet365 este supusa unui tratament nedrept este prea putin si fara precedent din experienta bet365 cu orice alta autoritate de reglementare din lume. bet365 pune la indoiala etica si legalitatea din spatele deciziei de a viza clientii in astfel de imprejurari si evalueaza in prezent toate optiunile disponibile pentru a-i sprijini pe cei afectati de aceasta situatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri