Campania de reduceri cu ocazia Black Friday, un eveniment importat de peste ocean, dar care a capatat rapid contur pe piata din Romania, a depasit demult limitele si semnificatia cu care acest eveniment este marcat pe alte piete, asa cum este cazul SUA sau al statelor dezvoltate din Vest, este de parere Bogdan Mihalcea, country manager al iCentre Romania, unul dintre cei mai importanti Apple Premium Reselleri din Romania.

“Black Friday este un fenomen la care nu toti actorii joaca dupa aceleasi reguli. De Black Friday se pierd bani, doar ca piata asta cere, transformandu-se in ultimii ani intr-una axata pe reduceri. (…) Sunt dese situatiile in care un producator sau un retailer ajunge sa isi acopere pierderile din propriul buzunar. (…) Pentru segmentul de retail, acest eveniment marcheaza o vanzare a stocurilor vechi disponibile si permite realimentarea cu noi game de produse si stocuri lansate intr-un an. Oamenii cumpara pentru actiunea de marketing”, a aratat Bogdan Mihalcea, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Marii retaileri din Romania, dar si intregul lant comercial, care vizeaza atat producatorii, distribuitorii, ori firmele de curierat au demarat pregatirile inca din urma cu mai bine de sase luni, pentru ceea in a doua parte a lunii noiembrie va reprezenta cea de-a cincea campanie de reduceri cu ocazia Black Friday.

eMAG, evoMAG, elefant.ro sau F64, dar si alti mari jucatori din piata de electroIT, cat si alte industrii asa cum este cazul producatorilor de materiale de constructii, dar si a lanturilor de fashion se pregatesc de evenimentul comercial al anului.

In ceea ce priveste pregatirile iCentre pentru campania de reduceri, managerul Apple Premium Resellerului sustine ca vor fi oferte cu reduceri de pana la 30% la MacBook, iPhone si iPad, iar la accesoriile comercializate se vor aplica reduceri si de pana la 50%.
Bogdan Mihalcea este unul dintre cei mai cunoscuti manageri din domeniul IT la nivel local, fiind si executivul care a adus pe plan local branduri importante din zona de retelistica, asa cum este cazul D-Link, iar ulterior fiind la carma operatiunilor TP-Link sau Tenda.

Anterior experientei in retelistica, Bogdan Mihalcea a fost manager in cadrul unei companii care lucra in colaborare cu francezii de la Alcatel.

Principalii concurenti ai iCentre la nivel local sunt iStyle sau Apple Shop (eMAG), precum si distribuitorii Apple asa cum este cazul Noumax, Re-Store.ro, iRequest, Transilvae, Xstore sau IdeeaStore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri