In anul 2015 romanii si-au pastrat preferintele pentru cartile cu povesti de dragoste, cu aer siropos si mister in povestire conform topului realizat de Elefant.ro pentru cele trei categorii deja consacrate: autori romani, autori straini si carte digitala.

Pe parcursul intregului an trecut, pe locul intai in topul Elefant.ro cu privire la autorii straini preferati de romani este cunoscuta scriitoare britanica E L James cu deja faimoasa poveste Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Grey. Popularitatea cartii a fost intretinuta si de lansarea filmului pe marile ecrane din Romania pe data de 13 februarie 2015. La fel de recunoscut si apreciat de cititori a fost si volumul Hotul de carti scris de Markus Zusak. Povestea personajului principal Liesel are loc in anul 1939 in Germania nazista si a atras atentia prin modul in care a fost transmisa dragostea nemarginita a fetitei fata de carti si prin puterea cuvintelor de a crea lumi. Tot in clasamentul autorilor straini preferati de romani se afla si intamplarile traite de Rachel, personajul cheie din volumul Fata din tren, semnat de Paula Hawkins si relatia de cuplu care atinge noi culmi si abisuri cu fiecare zi din romanul Fascinatia scris de Sylvia Day.

Tot in anul 2015, cei mai cititi autori romani conform Elefant.ro au fost Irina Binder, Cris Simion, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Ciobanu si Tudor Chirila. Astfel, locul intai este ocupat de cele doua volume Fluturi, care au fost cele mai vandute si in anii 2013 si 2014 datorita trairilor omenesti narate de autoare, in care de cele mai multe ori se identifica cititorii. Pe locul doi in clasamentul cartilor scrise de autori nationali este Ce ne spunem cand nu ne vorbim, poveste in care personajul principal se redescopera pe sine dupa o serie de intamplari neasteptate. Pozitia a treia ii revine cartii O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda lansata in luna septembrie, care surprinde in randurile sale o poveste adevarata a unei familii fericite.

In topul cartilor in format digital, in anul 2015 romanii au ales lecturile mai siropoase astfel incat locul intai revenindu-i lui Andrei Ciobanu cu scrierea Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzanta, pozitiile doi si trei fiind ocupate de scriitoarea E L James pentru cartile Grey. Versiunea lui Christian si Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I. Alte carti preferate de romani pentru a fi citite in format digital sunt Zilele Amantilor de Corina Ozon, Adulter de Paulo Coehlo si Cartea Vietii de Deborah Harkness.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri