Amazon va infiinta in 2016 mii de locuri de munca in Europa, inclusiv in Romania, concomitent cu dezvoltarea serviciilor de livrare a alimentelor Pantry si Fresh, relateaza AFP.

Multe dintre aceste posturi, dintre care 2.500 vor fi in Marea Britanie, vor ajuta la extinderea retelei europene, precum si la concentrarea pe operatiunile de cercetare si dezvoltare din UE , conform Mediafax.

Noile roluri vor contribui si la imbunatatirea infrastructurii de sprijin a operatiunilor de cloud-computing.In 2015, Amazon a infiintat 10.000 de locuri de munca in Europa, prin cea mai mare campanie de recrutari din istoria companiei, numarul total al angajatilor depasind 40.000.

"Asistam la o cerere mai mare ca niciodata din partea clientilor din Europa, si vedem multe oportunitati pentru afacerile Amazon", a declarat Xavier Garambois, vicepresedintele Amazon EU Retail.

El a aratat ca Amazon a creat 10.000 de locuri de munca in 2015 si intentioneaza sa infiinteze alte cateva mii in 2016, la toate nivelele de educatie, experienta si competenta, de la specialisti in lingvistica la experti in media digitala si asociati in customer service.

Amazon a investit peste 15 miliarde de euro din 2010, in infrastructura si operatiunile din Europa. Recent, a anuntat noi investitii in Londra, pentru un nou sediu central si un nou centru de date destinat clientilor serviciilor web ale Amazon, pe langa centrele existente in Frankfurt si Dublin.

Totodata, vor fi angajati specialisti IT si ingineri software pentru centrele din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia, Romania si Spania.In Romania, Amazon a infiintat in 2005 un centru de dezvoltare la Iasi.

Sursa foto: GaudiLab

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Joburi de weekend: ce optiuni ofera piata muncii