In 2015, un sfert dintre clientii QuickMobile.ro au ales sa plateasca online cu cardul. Ponderea acestei metode de plata (26%) a crescut semnificativ fata de 2014, cand se situa la 15%, si a fost de aproape trei ori mai mare comparativ cu media nationala, care s-a situat la aproximativ 9%.

Astfel, anul trecut, 69% dintre clientii QuickMobile.ro au ales plata ramburs, in timp ce 26% au optat pentru plata online cu cardul. De asemenea, 3% au optat pentru plata cu un Gift Card, iar restul de 2% pentru ordin de plata, Bitcoin sau PayPal.

„Ponderea mare a platilor facute online cu cardul la QuickMobile.ro, comparativ cu media pe tara, arata ca serviciile noastre se bucura de increderea clientilor. Rezultatele bune se datoreaza si faptului ca am decis sa incurajam aceasta modalitate de plata prin oferirea de transport gratuit si prioritate la livrare pentru toate comenzile achitate cu cardul”, a declarat Tudor Tiboc, General Manager QuickMobile.

Reprezentantul companiei a mai subliniat, de asemenea, ca in 2015 clientii QuickMobile au alocat sume mai mari cu peste 15% pentru platile online cu cardul. Astfel, valoarea medie a unei tranzactii a ajuns anul trecut la 1.050 de lei, in crestere fata de 2014, cand a fost de 900 de lei. Totodata, clientii nu au ezitat sa faca plati de valoare foarte mare cu cardul in magazinul online. Cel mai scump produs pentru care s-a folosit aceasta medota de plata in 2015 a fost un ceas inteligent Apple Watch in valoare de 79.999 de lei.

Statisticile retailerului mai arata ca barbatii sunt mult mai dispusi sa faca plati online cu cardul. Astfel, din totalul clientilor care au folosit aceasta metoda de plata in 2015, 80% au fost barbati, iar 20% femei. Datele arata ca zilele in care clientii fac mai multe plati online cu cardul sunt marti si miercuri.

In ceea ce priveste categoriile de produse pentru care clientii QuickMobile.ro au facut anul trecut plati online cu cardul, cele mai populare trei au fost telefoanele, gadgeturile si accesoriile. Pe fiecare in parte, valoarea medie a tranzactiei a fost: 1.600 de lei la telefoane, 700 de lei la gadgeturi, 100 de lei la accesorii.

„Pentru anul in curs mizam pe o crestere si mai mare a ponderii clientilor care aleg sa faca plata online cu cardul in magazinul nostru online. Credem ca aceasta tendinta va fi sustinuta nu doar de modul facil prin care se poate realiza tranzactia, dar si de cresterea gradului de incredere a romanilor in aceasta metoda de plata”, a incheiat Tudor Tiboc.

Principalii concurenti ai Quickmobile sunt eMag, Cel.ro, Evomag.ro, precum si Altex si Flanco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri