Unicornii sunt startup-urile care au reusit sa atinga o capitalizare de un miliard de dolari. Cele care au atins cel mai rapid statutul de unicorni provin din domenii ca imobiliare, on-demand, social media si e-commerce.

Cand investitorul Aileen Lee, fondator al unui fond cu capital de risc, a botezat in 2013 ca „unicorni” startup-urile care atinsesera capitalizarea de un miliard de dolari sau mai mult, nu erau decat 39 astfel de exemple, conform Adevarul Financiar.

Termenul l-a ales pentru ca defineste un animal mitologic, extrem de rar, asemenea succesului pe care il aveau startup-urile in noiembrie 2013, cand a publicat un studiu pe aceasta tema. Atunci nu existau decat 39 de unicorni in toata lumea. Adica 39 de companii pornite de la zero in ultimul deceniu si care reusisera sa fie evaluate la peste un miliard de dolari.

Ritmul de inmultire s-a accelerat puternic de atunci. In 2014 au aparut 64, iar in 2015 inca 91. Deja in 2016, in doar doua luni, sunt deja 11 care au intrat in randul startup-urilor miliardare.

La sfarsitul anului 2013 era un singur unicorn care atinsese capitalizarea de 10 miliarde de dolari si anume Facebook. La sfarsitul lui 2015 erau aproximativ 10 asemenea exemple, printre care Uber, Palantir si Airbnb.


Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: B.Stefanov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri