Pe de alta parte, produsele comandate de cei mai multi dintre romanii care cumpara online sunt cele din categoria de electronice si IT&C. Astfel, 95% dintre romanii care fac cumparaturi pe internet isi comanda astfel de produse.

Urmatoarele categorii sunt cele de cosmetice si produse de ingrijire personala (92%) si articolele de fashion (haine, incaltaminte si accesorii). 90% dintre romanii care cumpara online isi comanda produse de fashion.

Studiul s-a aplicat online, pe un esantion urban reprezentativ de 500 de persoane per tara (Romania, Marea Britanie, Rusia, Polonia, Ungaria), respondentii avand varsta de peste 16 ani. La un nivel de incredere de 95%, marja de eroare este de ±3.8%.

Daca vrei sa afli mai multe despre obiceiurile de cumparaturi online din Romania, dar si din alte tari europene (Marea Britanie, Rusia, Polonia si Ungaria), vino la ecomTEAM, eveniment in cadrul caruia Ipsos Research va dezvalui acest studiu exclusiv. Studiul va fi prezentat de Guillaume Guerrin, manager al departamentului de cercetare online si mobile in cadrul IPSOS pentru zona Europa & Comunitatea Statelor Independente.

Citeste si:
Consecinta a poluarii: dublare a cautarilor pentru purificatoare
Consecinta a poluarii:...