Producatorul sucevean de incaltaminte Marelbo, un business de familie prezent pe piata de peste 30 de ani, va da startul in aproximativ doua saptamani la vanzari online in intreaga Europa, a declarat pentru wall-street.ro Ionut Bobu, manager al companiei.

Cu o unitate de productie in Vicovu de Sus, judetul Suceava, producatorul de incaltaminte Marelbo si-a majorat afacerile in primele trei luni ale acestui an cu 15%, avans pe care isi propune sa-l mentina pana la finalul lui 2016, spune Ionut Bobu.

In 2015 compania Marelbo, alcatuita din grupul de firme SC Marelbo Prod Com SRL, Marelbo Shoes SRL si Marelbo SRL a incheiat cu o cifra de afaceri de aproximativ 17 milioane de euro.

Pentru acest an investitiile, in valoare de 2,8-3 milioane de euro, sunt directionate catre constructia unei noi hale, de 3.000 mp, respectiv achizitionarea de masini si tehnologie pentru fabrica. Aceste investitii au permis producatorului sa creasca productia cu 500 de perechi pe zi. In plus, in primele trei luni compania a angajat peste 50 de persoane.

Fabrica Marelbo vinde in prezent 80% din productie in cele 46 de magazine proprii. Pentru acest an compania mai are in plan deschiderea a patru noi magazine in orase diferite din Romania. Mai mult, in aproximativ doua saptamani va incepe sa livreze online in toata Europa, potrivit lui Ionut Bobu.

Citeste si:
Cresc vanzarile online de mobila. Cat platesc romanii pe mobilier
Romanii au cumparat online cu...

”Exporturile au avut o evolutie normala anul trecut. Speram ca in a doua parte a acestui an procentul sa creasca darorita comenzilor in Europa. Momentan exportam in Italia, Austria, Germania, Spania , Marea Britanie si Ucraina”, spune managerul Marelbo.

Compania a intrat pe segmentul vanzarilor online acum doi ani, in urma unei investitii de circa 35.000 de euro.

”Noi am facut magazinul online deoarece suntem avantajati de reteaua proprie de magazine din toata tara. Daca un client doreste sa schimbe produsul, il poate schimba la oricare magazin din tara. In ultima perioada, comenzile online au avut o crestere constanta deoarece acest trend pare sa ia avant in Romania si nu numai. Oamenii sunt din ce in ce mai comozi. La noi pe site se gasesc toate modelele disponibile, chiar daca la vreun magazin inca nu a ajuns o culoare anume , pe site se gaseste”, afirma Ionut Bobu.

Pretul unei perechi de incaltaminte Marelbo variaza intre 35 si 45 de euro. ”In Europa cu 35-45 euro poti sa mananci o mancare. Oamenii indraznesc sa comande deoarece si preturile sunt foarte avantajoase pentru clienti, raportul pret-calitate foarte ridicat”, considera Ionut Bobu.

Citeste si:
Schimbul anvelopelor de iarna, prioritar pentru soferi
Schimbul anvelopelor de...

Sursa foto: Marelbo Facebook


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marelbo deschide un nou magazin in Bucuresti