Grupul chinezesc de eCommerce Alibaba, retailerul online eBay si firma de private equity CVC Capital Partners sunt printre cei care liciteaza pentru cea mai mare platforma de licitatii din Europa de Est, Allegro, detinut de actionarii eMag, sud africanii de la Naspers, scrie Ruters citand surse familiare cu situatia.

Deal-ul, evaluat la 2-3 miliarde de euro, ar putea sa se finalizeze spre finalul anului, spun surse din piata. „Allegro este o prezenta puternica nu doar in Polonia, ci si in regiune”, spune o sursa din piata, pentru Reuters. „eBay si Alibaba sunt greu de invins in aceasta cursa, Alibaba fiind mai bine pozitionata”.

Piata de eCommerce din Polonia este de peste 8 miliarde de dolari si are circa 22.000 de magazine online. Aceasta si-ar putea dubla valoarea pana in 2020. Allegro are peste 14 milioane de clienti si concureaza cu jucatori mari, inclusiv la nivel global – inclusiv Amazon sau eBay. Allegro este cea mai mare investitie a Naspers, companie prezenta in Romania prin mai multe asset-uri, inclusiv eMag, unde este actionar majoritar.

Naspers a mai cedat in toamna lui 2015 actiunile din doua companii cehesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri