Amazon livreaza atat de mult in SUA, incat compania a decis ca este necesar sa aiba propriile avioane. La un eveniment media de joi, in Seattle, Amazon a prezentat prima aeronava „Prime air”, un Boeing 767 detinut de Atlas Air si transformat intr-un avion cargo.

Amazon a anuntat deal-uri cu doua companii de leasing de avioane – Atlas si Air Transport Services Group, sau ATSG, pentru a zbura pe 40 de avioane dedicate pentru (cel putin) urmatorii doi ani. Unsprezece sunt deja operationale, iar cel din fotografie este primul care a fost si vopsit.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Ideea este de a oferi Amazon capacitate suficienta de a transport in perioade de varf, precum Black Friday, si flexibilitate sporita pe masura ce business-ul Prime creste.

In al doilea trimestru al anului curent, vanzarile din America de Nord ale companiei au crescut cu 28%, pana la 18 miliarde de dolari. Clientii Prime ai companiei numara zeci de milioane, acestia primind produsele in 2 zile, gratuit, pentru abonamentul anual de 99$.

„Vom avea abilitatea, cu propriile avioane, sa acceleram mult procesul de livrare si sa fim, per total, mai flexibili in trasee si destinatii. Totodata, avem si un control al costurilor mai clar.

Citeste si:
Airbus a redevenit cel mai mare constructor mondial de avioane
Airbus a livrat peste 850 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
90% dintre romani ar cumpara mai mult daca ar putea alege ora livrarii