KropApp este o solutie informatica gandita pentru agricultura din Romania, fiind primul produs software care integreaza cererea si oferta de transport in domeniul agriculturii. KropApp le permite fermierilor, procesatorilor si comerciantilor de cereale sa descopere, in timp real, cele mai bune tarife din piata, iar transportatorilor sa isi poata aloca resursele in cel mai eficient mod posibil.

Atat comenzile clientilor cat si ofertele de pret ale transportatorilor sunt actualizate in timp real si pot fi modificate in orice moment de catre utilizatori. Solutia informatica a fost conceputa si dezvoltata de Bogdan Popescu si Alin Stanciu, seful magazinului FashionUp.ro.

„KropApp ofera aceasta platforma de licitatii online in care, la cererilor de transport ale clientilor (fermieri, procesatori sau traderi de cereale) le raspund in mod transparent ofertele transportatorilor, la cele mai mici preturi pe care piata le poate oferi in acea perioada. Sistemul pe care noi l-am gandit va genera o alocare eficienta a resurselor de transport din agricultura si, corespunzator, va creste atat profitul clientilor, cat si al transportatorilor. Interfata este usor de folosit, utilizatorii fiind in permanenta in contact cu piata prin sistemul de notificari, atat in versiunea desktop cat si in versiunile mobile“, a declarat Bogdan Popescu, cofondator al acestui proiect.

Prin KropApp, comenzile plasate de clienti sunt actualizate in timp real, ca de altfel si tarifele oferite de transportatori, care isi pot modifica oferta in orice moment, in functie de competitivitatea pietei.

Sistemul este flexibil, permitand fermierului sa aleaga unul sau mai multi transportatori pentru o comanda, la tarifele pe care fiecare dintre acestia le-a oferit.

KropApp poate fi descarcat din Play Store pentru Android si din App Store pentru dispozitivele cu iOS. Utilizatorii sunt exclusiv persoane juridice, iar pentru crearea unui profil valid este nevoie de CIF al companiei, atat pentru clienti, cat si pentru transportatori.

Dupa lansare, procesul de dezvoltare a KropApp va continua. Platforma va oferi conturi detaliate de prezentare pentru fiecare utilizator si doua module operationale. Unul dintre module va monitoriza executia comenzilor in timp real si va furniza pietei detalii despre trafic si timpi de asteptare in locatiile importante ale comertului cu cereale.

Al doilea modul va furniza servicii de back office pentru gestiunea logisticii proprii sau inchiriate, eliberand organizatiile de o importanta presiune operationala, in special in timpul campaniilor agricole.

Totodata, va fi introdusa si optiunea de review, care va ajuta utilizatorii sa se orienteze spre cei mai buni fermieri, dar si transportatorii, in baza calificativelor acumulate de la ceilalti parteneri cu care au colaborat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri