Facebook a anuntat saptamana aceasta lansarea Marketplace, concurent direct cu eBay, Craiglist sau, in Romania, Okazii.ro sau OLX.ro.

Facebook a anuntat lansarea printr-o postare pe blog. Poti accesa Marketplace prin apasarea iconitei de shopping in subsolul aplicatiei pe iPhone si Android.

Facilitatea va fi disponibila utilizatorilor de peste 18 ani din SUA, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda in urmatoarele zile, conform companiei, urmand ca, in viitor, sa fie extinsa si in alte tari. In prezent, in Romania nu este disponibila.

Facebook subliniaza ca serviciul se adreseaza celor care vor sa vanda ceea ce nu folosesc si sa cumpere lucruri, chiar si la mana a doua, pe care le cauta. Miscarea reprezinta un atac direct la companii deja stabilite precum eBay sau Craiglist, care si-au facut un nume activand pe piata vanzarilor second hand.

Pana la 450 de milioane de persoane folosesc deja Facebook pentru a cumpara si vinde produse, in special prin facilitatile de grup, conform project manager-ului Bowen Pan. Prin introducerea Marketplace, Facebook ofera utilizatorilor un proces mai formal pentru a realiza aceste tranzactii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri