80% dintre romani intentioneaza sa cumpere produse aflate la promotie de Black Friday. Acestia sunt interesati de ofertele magazinelor si urmaresc evolutia preturilor pentru produsele pe care si le doresc, potrivit unui sondaj realizat pentru evoMAG de iVox, platforma online de sondare a opiniei publice. Sumele pe care le aloca romanii pentru achizitia de produse in Black Friday s-au majorat in ultimii ani, ca urmare a cresterii nivelului de trai.

Astfel, 26% dintre respondenti spun ca vor aloca anul acesta peste 1.000 de lei pentru achizitia de produse in Black Friday. Ponderea celor care si-au bugetat cumparaturi de peste 1.000 de lei de Black Friday este si mai mare in mediul urban, ajungand la 28%.

„Observam ca romanii incep sa cumpere produse cu o valoare mai mare, pe fondul cresterii nivelului de trai si a puterii de cumparare. Iar de Black Friday nu vor face exceptie, cu atat mai mult cu cat, cu aceasta ocazie, pot achizitiona produsele pe care si le doresc, la cele mai mici preturi”, spune Mihai Patrascu, CEO evoMAG.

Aproape 35% dintre romani vor aloca anul acesta de Black Friday cel mult 500 de lei, iar 20% intentioneaza sa cheltuiasca intre 500 si 1.000 de lei.

Barbatii sunt dispusi sa aloce sumele cele mai mari, 30% dintre acestia intentionand sa cumpere produse a caror valoare cumulata depaseste 1.000 de lei. La polul opus, doar 20% dintre femei sunt dispuse sa cheltuiasca peste 1.000 de lei de Black Friday, 45% dintre femei optand pentru cumparaturi cu o valoare de sub 500 de lei.

Sondajul a fost realizat pentru evoMAG in interviul 14 octombrie – 15 octombrie, pe un esantion de 2.446 de persoane, de iVox, platforma online de sondare a opiniei publice.

Anul acesta, reducerile evoMAG de Black Friday vor fi active timp de trei zile, in perioada 18 noiembrie - 20 noiembrie, in limita stocului disponibil. Reducerile vor viza aproximativ 25.000 de unitati si vor cuprinde aproape toate categoriile de produse existente pe evoMAG. Spre exemplu, clientii vor putea sa achizitioneze televizoare cu 50% mai ieftine, telefoane mobile cu un pret redus la jumatate, si laptopuri incepand cu 799 de lei.

evoMAG va scoate la vanzare la editia din acest an a Black Friday si autoturisme marca Ford, Skoda si Seat, cu reduceri de pana la 25%.

Cele mai importante reduceri din an vin la pachet cu cea mai mica perioada de livrare. Astfel, 50% dintre comenzile plasate de Black Friday pe evoMAG vor fi livrate in 48 de ore, urmand ca restul produselor sa ajunga la clienti in cel mult 4 zile.

Pe langa evoMag, vor mai organiza Black Friday si eMag, Cel.ro, PCGarage.ro, FashionDays.ro sau FashionUp.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri