Comertul electronic din Romania a avut, anul trecut, o crestere de 38%, cea mai mare din Europa. Marius Costin, country manager al PayU Romania, a declarat la retailArena ca si adoptia de plati online este pe un trend ascendent agresiv, rata de crestere in PayU fiind de 61%.

“Pentru acest estimam o crestere a pietei de e-commerce de 12-14%, dupa ce multi ani ne-am chinuit sa depasim rata de apreciere de 10 procente. Ne ajuta si bancile, au migrat rapid spre digitalizare, dar si oamenii, care au din ce in ce mai multa incredere si prefera sa plateasca cu cardul”, a explicat Costin.

El a mai remarcat un interes crescut din partea gigantilor internationali de a intra in Romania, dar si dinspre businessurile romanesti de a iesi din tara.

“Romania a fost mult timp la primire, dar incepem sa contam pe harta e-commerce-ului mondial. Multi jucatori globali isi doresc sa intre in piata din Romnia, isi doresc sa sa isi localizeze business-ul. Observam interes crescut de la afacerile din turism sau retail. De asemenea, am remarcat ca din ce in ce mai multi clienti romani de-ai nostri se gandesc sa se externalizeze”, a mai spus country managerul PayU.

Pentru anul viitor, estimarile PayU pentru intreaga piata de e-commerce din Romania sunt de circa 2,7 miliarde euro, urmand ca pragul de 3 miliarde sa fie depasit in 2019.

Partenerii retailArena 2017 sunt Kaufland, eMag, FAN Courier si PayU. Sponsorii evenimentului sunt PeliFilip, IQOS, Pepsico, Vivo!, Schonherr, Crowe Horwath, Ecco, Custom Soft, Syscom Digital, C-Solution si Plaut.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri