Platforma Steam, cel mai mare retailer online de jocuri din lume, cu venituri estimate la 3,47 miliarde de dolari in 2016, a interzis Bitcoin ca valuta ce putea sa fie folosita de utilizatori pentru realizarea tranzactiilor. Decizia a fost luata din cauza faptului ca volatilitatea extrema a Bitcoin facea aproape imposibila stabilirea unui pret exact pentru mai mult de cateva minute pentru jocurile si software-ul comercializat de companie.

De asemenea, comisioanele pentru o singura plata cu Bitcoin au ajuns saptamana trecuta la aproape 20 de dolari, adica mai mult decat intreaga valoare a multor dintre produsele vandute de Steam.

“In ultimele luni am observat o volatilitate in crestere in cazul Bitcoin si o crestere semnificativa a comisioanelor pentru procesarea tranzactiilor in reteaua Bitcoin. De exemplu, comisioanele aplicate de reteaua Bitcoin utilizatorilor au explodat anul acesta, ajungand la aproape 20 de dolari/tranzactie saptamana trecuta, comparativ cu aproximativ 0,2 dolari comisionul aplicat in momentul introducerii Bitcoin ca optiune de plata. Valve (n.red. compania care controleaza platforma Steam) nu are niciun control asupra acestui comision”, mentioneaza reprezentantii Steam intr-un anunt oficial.

Bitcoin a avut aproape mereu o evolutie instabila, insa in ultimele saptamana volatilitatea a atins cote neintalnite anterior, moneda virtuala ajungand sa scada sau sa creasca si cu 25-30% in cateva zile.

Aceste evolutii genereaza probleme atunci cand un utilizator al magazinului virtual Steam incearca sa cumpere un joc cu Bitcoin. Potrivit companiei, au existat numeroase cazuri in care utilizatorii au plasat o comanda, insa pana la realizarea check-out-ului si a platii propriu-zise valoare Bitcoin se schimbase atat de mult incat nu mai corespundea aproape deloc cu valoarea afisata a jocului vandut.

“Rezolvarea normala a acestei probleme era fie returnarea sumei platita initial de catre utilizator, fie solicitarea ca acesta sa plateasca o suma suplimentara care sa acopere variatia Bitcoin. In ambele cazuri insa, utilizatorul era nevoit sa plateasca din nou comisionul de tranzactie aplicat de reteaua Bitcoin”, spun reprezentantii Steam.

Un Bitcoin era evaluat joi la 15.019 dolari, reprezentand o crestere de peste 1.400% fata nivelul de 997 dolari de la inceputul anului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri