Potrivit DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, valoarea medie a coletului achitat cu cardul la livrare prin serviciul mPOS este de 348,64 RON. Topul oraselor in care se plateste cel mai des cu cardul la livrare este dominat de Bucuresti, urmat de Iasi, Cluj, Timisoara si Tulcea, orase care impreuna insumeaza 80% din totalul platilor prin serviciul mPOS.

La polul opus, printre orasele in care se plateste cel mai putin cu cardul la livrare se numara Brasov, Craiova, Ploiesti, Drobeta-Turnu Severin si Petrosani, orase care insumeaza mai putin de 1%.

Serviciul mPOS poate fi folosit pentru orice tip de livrare, atat pentru plata sumei ramburs, cat si pentru plata transportului coletului, si se adreseaza segmentelor B2B si B2C. Pana in prezent, peste 10% dintre clientii de business DPD Romania au ales acest serviciu. Procedura prin care acestia aleg sa ofere serviciul de plata cu cardul la livrare este simpla, prin completarea unei singure anexe, iar transferul de bani in cont se face in 24h.

„Preocuparea noastra constanta este sa oferim servicii moderne si flexibile atat pentru clientii magazinelor online, cat si pentru partenerii nostri. Piata de curierat actuala inseamna o interactiune mult mai puternica intre expeditor si destinatar, iar e-commerce-ul a fost factorul care a dezvoltat acest lucru. Prin echiparea curierilor nostri cu terminale mPOS de ultima generatie, clientii si partenerii nostri din toata tara pot beneficia de o experienta optimizata de plata. Multumim partenerilor care au promovat aceasta solutie de plata catre clientii finali si ne dorim ca in continuare sa ne sustina in acest demers”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Conform DPD Romania, industriile care raporteaza cea mai mare rata de utilizare a platii cu cardul la livrare sunt: IT, fashion, electrocasnice si home&deco, cel mai activ segment fiind B2C.

Datele companiei arata ca platile cu cardul la livrare prin serviciul mPOS sunt facute preponderent de persoane tinere, cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, cu studii superioare si experienta in cumparaturile online.

Serviciul mPOS a lost lansat de DPD Romania in 2016, pentru inceput in Bucuresti. Pe parcursul anului 2017, acesta a fost extins la nivel national. In prezent, sunt disponibile peste 600 de dispozitive mPOS, fiecare curier DPD Romania fiind dotat cu un astfel de dispozitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri