Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a postat pe Facebook imagini dintr-unul dintre depozitele retailerului pe care il conduce, dupa Ziua Celibatarilor.

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a inregistrat vanzari record de aproximativ 69 de miliarde de yuani (9,92 miliarde de dolari), in prima ora a Zilei Celibatarilor (11 noiembrie), in crestere cu 21% fata de nivelul de anul trecut, transmite Reuters.

Angajatii retailerului nu au facut insa fata valului de comenzi, iar unele produse intarzie sa ajunga la clienti. De aceea, Jack Ma a intervenit personal pentru a oferi explicatii. „Daca pachetul tau nu a ajuns, poate ca este blocat in traficul pachetelor”, a glumit miliardarul, la postarea cu imaginile din depozitul urias, in care angajatii sai muncesc din greu intre munti de cutii.

Ziua Celibatarilor este cel mai mare eveniment de cumparaturi online din lume, iar anul trecut Alibaba a raportat vanzari totale de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Evenimentul ar putea fi ultimul sub conducerea lui Jack Ma, fondatorul si presedintele Alibaba Group Holding Ltd. Jack Ma, in varsta de 54 de ani, a anuntat recent ca in septembrie 2019 va demisiona din functia de presedinte al Alibaba. Compania are peste 66.000 de angajati cu norma intreaga si o capitalizare bursiera de aproximativ 420 miliarde de dolari.

Alibaba, care a lansat in 2009 Ziua Celibatarilor, a anuntat ca aproximativ 19.000 de branduri din 75 de tari si regiuni au participat la evenimentul din acest an.

China sarbatoreste in fiecare an la 11 noiembrie, Ziua Celibatarilor, care a devenit totodata si cea mai importanta zi de cumparaturi online, un fel de replica combinata la Black Friday si Cyber Monday. In China, legatura dintre oamenii singuri si aceasta zi de 11 noiembrie (11.11) este data de cifra "1", care face trimitere la singuratate, iar sarbatoarea este un fel de replica la adresa Valentine's Day. Burlacii chinezi obisnuiesc sa organizeze petreceri in aceasta zi, pretext folosit pentru a-si cauta un partener sau o partenera. Alti retaileri au inceput sa extinda conceptul in Hong Kong si Taiwan.

Sursa foto: Photo by chuttersnap on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri