Cel mai mare eveniment de sale al anului, Black Friday, s-a incheiat la Fashion Days cu cifre-record. Pasionatii de fashion au plasat peste 110.000 de comenzi, in valoare totala de peste 44 de milioane de lei. Este o crestere-record, de 44% fata de 2017. Practic, in cele 30 de ore au fost efectuate, in medie, 61 de comenzi pe minut si au fost comandate peste 290.000 de produse.

„Startul Black Friday, din seara zilei de 15 noiembrie, a fost unul spectaculos. Am inregistrat nu mai putin de 150.000 de vizitatori doar in prima ora, dintre care 100.000 prin aplicatia Fashion Days. Spre deosebire de alti ani, clientii nostri au cautat produse mai scumpe, astfel ca valoarea medie a comenzilor din acest interval a fost de peste 400 de lei, mai mare fata de editia de anul trecut”, spune Robert Berza, General Manager Fashion Days.

Varful de accesari a fost de 52.000 de persoane simultan, dintre care 36.000 in aplicatie, si a fost inregistrat la ora 19:40. Traficul a depasit nivelul editiei din 2017 inca de la ora 13:00. In total, in timpul cele 30 de ore de Black Friday, platforma Fashion Days a fost accesata de peste 1,1 milioane de persoane, cu aproape 50% mai multe fata de editia anterioara.

Cel mai mare Black Friday la Fashion Days

Peste 1,5 milioane de articole vestimentare au fost prezente in oferta Fashion Days la aceasta editie de Black Friday. Cum era de asteptat, majoritatea cautarilor, doua din trei, a fost efectuata de catre femei, care si-au dorit cel mai mult cizme si geci. Barbatii au preferat incaltamintea sport, ghetele si gecile.

Cele mai cautate produse:

¥ Cizme femei
¥ Pantofi sport barbati
¥ Geci&jachete femei

Cele mai cautate branduri:
¥ Trespass
¥ Guess
¥ Nike
¥ Fossil
¥ Geox

Cele mai achizitionate produse:
¥ Cizme de iarna Trespass
¥ Pantofi sport New Balance
¥ Geanta crossbody Guess
¥ Ghete impermeabile Columbia
¥ Ghete de piele Nike

Cea mai mare comanda a fost lansata din Bucuresti si a inclus 113 produse, in valoare de 4.708 lei. Cea mai scumpa comanda, insa, a venit din Ilfov, cu 51 de produse, in valoare totala de 18.000 de lei.

Cel mai scump articol achizitionat a fost un ceas cu carcasa cu diamante, unisex, Rado, in valoare de 4.000 de lei.

1 din 10 clienti a ales livrarea in Oficiile Postale, o facilitate ce a fost extinsa si la nivel de retur incepand cu ziua de Black Friday. Practic, toti clientii Fashion Days pot returna, gratuit, un produs sau o comanda in oricare dintre cele 600 de Oficii Postale din Romania. In plus, persoanele care doresc sa returneze un articol in showroom-urile eMAG isi pot primi banii inapoi pe loc.

Fun facts

Clientii Fashion Days au avut la dispozitie o paleta larga de filtre, pentru a-si putea gasi cat mai usor exact articolele dorite.
Cele mai utilizate filtre:
¥ Stil – casual
¥ Brand – Adidas original
¥ Categorie - jachete
Cele mai cautate culori:
¥ Negru
¥ Alb
¥ Rosu

Orasele din care s-au facut cele mai multe comenzi:
¥ Bucuresti&Ilfov
¥ Cluj
¥ Timis
¥ Iasi
Constanta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri