SymphoPay, platforma de integrare a platilor cu cardul la POS, anunta o noua runda de finantare in valoare de 650.000 Euro condusa de fondul Early Game Ventures. La runda au participat GECAD Ventures, Sparking Capital si business angels iar asistenta juridica a fost asigurata de DLA Piper Dinu.

Spre deosebire de alte solutii existente, SymphoPay ofera comerciantilor si bancilor accesul in timp real asupra terminalelor de plata si integreaza tranzactiile cu platforme de marketing sau loializare. O componenta inovatoare a solutiei este si posibilitatea de a tranzactiona pentru comercianti multipli utilizand un singur terminal. Acest fapt permite SymphoPay sa livreze solutii de plata catre curieri, brokeri de asigurari sau retele de colectare a platilor.

„Comerciantii cauta in permanenta solutii de crestere a vanzarilor si loializare a clientilor. Prin integrarea componentei de plati cu intregul proces de retail, se obtine un avantaj competitiv urias avand in vedere ca in momentul platii avem oportunitatea unica de a lansa o noua propunere clientului, repornind astfel ciclul unei noi vanzari”, declara Daniel Nicolescu, CEO SymphoPay.

Platforma SymphoPay este integrata deja cu 3 banci, compania fiind in discutii avansate pentru inrolare cu alte banci si retele de comercianti.

„Platforma SymphoPay rezolva problemele de astazi ale bancilor si comerciantilor si, in acelasi timp, are potentialul de a orchestra in viitor integrarea altor solutii de plata precum QR codurile sau platile cu telefonul mobil. In aceasta consta importanta strategica a platformei middleware creata de SymphoPay”, declara Radu Stoicoviciu, Partner al Early Game Ventures.

Solutia este certificata de catre Visa si MasterCard si este conforma cu standardul de securitate PCI-DSS. Printre companiile ce folosesc solutia SymphoPay se numara FAN Courier si eMAG.

Integrarea solutiei SymphoPay este foarte usor de efectuat pentru comercianti, compania oferind protocoale API pentru sistemele de operare Windows si Android. Pentru banci, integrarea presupune setarea unui canal securizat tip VPN, platforma fiind capabila sa emuleze in totalitate protocoalele de comunicare existente ale bancii.

SymphoPay a fost infiintata in 2015 si pana in prezent a primit investitii de peste 1,4 milioane euro.

Early Game Ventures este finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri