Suntem intr-o perioada tumultuoasa din punct de vedere politic, social si chiar economic, deci axarea pe educatie ne va ajuta sa crestem pe termen lung, considera Iulian Stanciu, CEO al eMAG. El prevesteste ca, daca salariile vor continua sa creasca, multinationale vor pleca din tara si doar prin educatie Romania va reusi sa evolueze.

“O crestere a salariilor in continuare va face investitorul sa mearga mai departe, sa plece din tara – Ucraina, Belarus sau alte tari si, mai apoi, s-ar putea gandi chiar sa intoarca productia la ei acasa. Astfel, prin educatie vom reusi sa ne folosim cea mai importanta resursa a tarii – materia cenusie, pe care o folosim putin.

NU putem ramane doar ca banda de asamblare, sa fim asa ceva pentru companii din Europa de Vest. Va trebui sa facem antreprenoriat, sa crestem produsele made in Romania, insa toate acestea au la baza educatia, spune CEO-ul celui mai mare retailer online, cu afaceri de 4,77 miliarde de lei la nivel de grup.

Chiar daca se fac programe care vor stimula economia pe termen scurt, cel mai important lucru este educatia. Tinerii sa inteleaga educatie financiara pana la lucruri de specialitate. Ne-am dori ca acest subiect sa fie unul la care toata lumea sa adere si sa fie promovat, incurajat foarte mult.

Ce a facut eMAG in acest sens? “Ne-am dus la varf, si la baza in sistemul educational. Avem 36 de centre de excelenta in toata tara, prin “Hai la Olimpiada”, un program care sustine copiii olimpici. 5.200 de copii in anul acesta scolar, care se incheie acum, au aderat. Sunt implicati si 350 de profesori. Programul uneste in acelasi loc profesorii talentati cu copiii talentati”, spune Iulian Stanciu.

A doua investitie s-a dus catre zona de baza, de reducere a abandonului scolar la sate, prin programul “Noua ne pasa”, atacand problema lipsei profesorilor si a analfabetismului functional ridicat, mai ales in zona rurala.

Compania a actionat in 12 scoli din mediul rural, participand 480 de copii in acest an scolar. Ei fac cursuri after school, in care profesorii sunt platiti de catre eMAG, copiii primind si o masa calda la scoala. In program sunt implicati 71 de profesori. Reducerea abandonului scolar s-a dus catre zero in aceste scoli.

Programul se va extinde la 35 de scoli anul acesta – “sper sa inspire si pe altii sa puna prioritatea pe educatie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri