About You, retailer online de fashion si unul dintre putinii unicorni ai Europei, a intrat in octombrie pe piata romaneasca, in urma unei campanii masive de promovare. Am stat de vorba cu co-fondatorul si co-CEO-ul startupului cu o valoare de peste 1 miliard de dolari despre motivele pentru care a ales Romania, pe ce mizeaza si tinta finala: apetitul romanilor pentru moda si pozitia de lider al pietei.




Ca romanii sunt mari consumatori de fashion nu este nicio noutate, insa piata online de moda reprezinta doar 10% din volumul total de vanzari de imbracaminte, incaltaminte si accesorii in Romania. Piata online de fashion este una mica, dar cu potential imens de crestere, lucru demonstrat si de recenta intrare a About You, unul dinte cele mai importante startup-uri din industria de fashion online din Europa.

About You se va "bate" cu competitori precum Fashion Days, Answear sau Fashion UP, desi in cadrul retailArena 2019, eveniment dedicat industriei de retail, reprezentantii Fashion Days si Answear.ro au declarat ca nu sunt concurenti directi pentru ca propun oferte diferite, atat ca branduri, cat si pricing, dar ca intrarea unui nou jucator de eCommerce in fashion este benefica pentru ca ajuta la cresterea pietei.

Cum vede Tarek Muller, co-fondator si co-CEO About You, piata romaneasca de fashion? "Foarte atragatoare. Economia se dezvolta repede, iar eCommerce-ul creste rapid. Romanii sunt tot mai dornici sa cumpere online, iar populatia tanara, careia ne adresam si noi, este foarte stylish. Toate aceste aspecte fac piata romaneasca una foarte interesanta pe care am ales-o sa fie a zecea tara in care ne extindem. Este locul in care trebuie sa fii acum, mai ales Bucurestiul este un oras foarte vibrant, cu tineri fashionisti si o piata de ecommerce puternica. Sunt siguri ca romanii vor aprecia About You".

Prima luna de About You in Romania

De altfel, rezultatele inregistrate de retailerul online pe piata romaneasca in luna octombrie, prima de la lansarea in Romania, sustin acest lucru. About You a inregistrat peste 200.000 de tranzactii - depasind estimarile companiei - si 75% crestere a notorietatii de brand. Feedback-ul primit de companie a fost unul pozitiv, 98% dintre clienti raspunzand ca ar recomanda About You familiei si prietenilor.

Pornit initial in Germania in 2014 de trei antreprenori din domeniul digital - Sebastian Betz, Tarek Muller si Hannes Wiese - About You s-a dezvoltat rapid si in 5 ani a ajuns unul dintre cei mai mari retaileri online de fashion din Europa, cu venituri 461 de milioane de euro. Fiind evaluata la peste un miliard de dolari americani, About You este primul unicorn din Hamburg.

Cu ce se diferentiaza About You de alte magazine online de fashion? "Avem peste 100.000 de produse de la mai bine de 800 de branduri in portofoliul nostru - mult mai mult decat orice alt competitor din Romania - pentru ca este important pentru noi sa oferim o mare varietate de optiuni, pentru diverse gusturi si preturi diferite. De asemenea, oferim livrare gratuita si o perioada de 100 de zile pentru retur", spune Tarek Muller.

O caracteristica importanta a site-ului si aplicatiei noastre este personalizarea. Cu cat folosesti mai mult About You, cu atat iti va fi mai personalizat feed-ul: iti vor aparea brandurile, culorile, materialele si preturile preferate de tine pentru ca este despre tine, despre fiecare client in parte.

About technology & fashion

De altfel, personalizarea si digitalizarea experientei de shopping sunt pilonii pe care mizeaza About You, care se defineste ca fiind mai mult decat un retailer de moda si anume o companie de fashion si tehnologie. "Cred ca tehnologia este combusbilul, alimenteaza tot. Daca nu ai o tehnologie buna in spate site-ului si a aplicatiei tale, nu poti executa nimic. Este baza pentru a oferi o personalizare excelenta, o inspiratie si experienta deosebita pentru consumatori. Iar noi credem ca tehnologia din spatele About You ne difereniaza de concurentii nostri si ne ajuta sa oferim servicii mai bune", mai spune Tarek Muller.

Tinta lui Tarek Muller si a celorlati doi fondatori ai About You este sa ajunga lideri de piata, insa in ce interval de timp nu spun. Ramane de vazut daca tehnologia, portofoliul variat, serviciile de livrare gratuita si retur in 100 de zile si, nu in ultimul rand, apetitul romanilor pentru fashion le vor aduce pozitia fruntasa in piata de ecommerce fashion.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri