Datorita faptului ca poti opera comod, acasa din fata calculatorului, sau direct de pe un smartphone, prin intermediul aplicatiilor dedicate, procesul de efectuare a achizitiilor si cumparaturilor de produse si servicii a devenit posibil si disponibil oricand, oriunde te-ai afla. Si daca mai exista si optiunea de a profita de cupoane de reducere atractive, cumparaturile rapide si eficiente sunt garantate.

Americanii, care au dezvoltat site-uri de intermediere capabile sa ofere coduri de reducere in comertul electronic timpuriu, unui cerc mic de clienti, stiu bine acest lucru. De atunci, fenomenul a pus stapanire pe intreaga lume iar succesul capatat a facut ca evolutia sa fie considerabila si astazi.

De asemenea, si in Romania apar tot mai multe portaluri, cuprinzand un numar mare de magazine ce ofera tuturor utilizatorilor coduri de reducere convenabile, pentru a fi utilizate cand comanda este facuta online.

Site-ul promotional Promocodex Romania este deosebit de apreciat in acest sens. Vorbim de o idee de startup, cu sediul in Timisoara, care la moment a ajuns sa colaboreze cu principalele site-uri de e-commerce si cu cele mai bune marci de pe piata, nu numai din Romania dar si din intreaga Europa.

Toate magazinele disponibile sunt enumerate pe portalul https://ro.promocodex.com/, pentru a ghida clientul si a-i crea o navigare mai putin dispersiva, in ciuda gamei largi de oferte.

Se pot face achizitii cu reduceri la absolut orice: imbracaminte, bijuterii si articole pentru copii, aparate electrice si electrocasnice, chiar si produse alimentare.

Exista, de asemenea, oferte de reduceri si pentru zboruri, calatorii sau hoteluri. Pe pagina in limba engleza a site-ului exista coduri promotionale pentru gigantii turismului mondial, cum ar fi: Expedia, Hotels.com, Emirates, Qatar Airways, Agoda.com, Booking.com.

Cupoanele de reducere pot fi oferite atat noilor clienti cat si celor fideli, pot fi sezoniere sau sa aiba un termen limita, intr-o anumita perioada a lunii. Toate aceste variante garanteaza o comoditate extinsa pentru toti clientii si in plus, pentru a fi la curent cu toate noutatile, este suficient doar sa va abonati la newsletter.

Fiind o piata dinamica, de multe ori un articol care a costat scump anterior, in cateva saptamani sau chiar zile poate scadea in pret, datorita reducerilor. Cei care folosesc coduri de reducere asteapta uneori, inainte de a achizitiona un produs nou, pentru ca stiu ca pot cheltui mai putin cu o asteptare minima.

Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti intotdeauna la tipul voucherelor si, mai ales, la pretul de pornire al articolului ales, bazandu-ne pe site-uri de incredere precum Promocodex Romania. Astfel ai garantia ca reducerea aplicata este pretul real al articolului in conformitate cu acordurile comertului electronic.

Dupa cum am mentionat deja, exista perioade ale anului in care reducerile au loc aproape ciclic, de exemplu la sfarsitul sezonului organizandu-se celebrul Black Friday sau mai putin cunoscutul Cyber Monday, ambele sarbatori de origine americana, in ziua de vineri, dupa Ziua Recunostintei si lunea imediat urmatoare. Si in Romania, ne bucuram de Black Friday in luna noiembrie.

Anterior cumparaturilor pentru sarbatorile de Craciun, aceste doua zile sunt dedicate achizitiilor de tot felul, doar Cyber Monday, dupa cum sugereaza si numele, este strict legat de articolele electronice si tehnologice. In aceste zile, magazinele fizice raman adesea deschise noaptea, in timp ce in magazinele online puteti obtine coduri de reducere puse la dispozitie doar pentru cateva ore, deci trebuie urmarite si prinse din zbor, daca decideti sa cumparati o piesa vestimentara mult dorita, haine care costau mai scump inainte, sau un telefon nou cu pret redus.

A face cumparaturi online poate parea o practica intreprinsa in special de catre cei tineri, dar decalajul dintre generatiile care nu pot folosi un computer sau nu pot naviga pe internet si cei care il practica zilnic, in era digitala in care ne aflam, se reduce din ce in ce mai mult.

In multe tari, obiceiul de a cauta coduri si cupoane de reducere a inspirat chiar si emisiuni TV de succes. In Romania tot mai multi oameni, de toate varstele si din toate mediile sociale, au devenit experti in cautarea ofertelor ce nu pot fi ratate. Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca si Iasi sunt orasele in care, statistic, acest lucru se intampla mai des, dar fenomenul se raspandeste pe intreg teritoriul tarii, in toate directiile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri