Circa 83% dintre romani vor face cumparaturi online de Black Friday, in timp ce 17% vor merge in magazine pentru a cumpara pe loc produsele, reiese dintr-un sondaj wall-street.ro, la care au raspuns aproximativ 2000 de persoane.

Desi romanii au privit cu o oarecare teama comertul online in urma cu cativa ani, intrucat erau obisnuiti sa vada intai produsul si sa il cumpere pe loc, acum nu mai stau pe ganduri si cumpara online mai mult decat din magazine.

In plus, anul acesta, pentru prima data, companiile se asteapta ca romanii sa cumpere mai mult de pe mobil decat de pe desktop. Cum cel mai mare jucator de pe piata, eMAG, ofera acces la produse de Black Friday intai de pe aplicatia mobila, este firesc ca mobilul sa castige in fata cumparaturilor pe desktop.

2Performant Network, companie de performance marketing din Romania care detine 2Performant.com, platforma de afiliere si influencer marketing, preconizeaza ca 2019 este primul an in care, de Black Friday, cumparaturile pe mobil le vor surclasa pe cele de pe desktop.

Procentul vanzarilor pe mobil din valoarea totala a comenzilor online a crescut sustinut in ultimii ani printre magazinele online partenere 2Performant. Daca in 2017, de Black Friday, proportia a fost 31% mobil vs 69% desktop, in 2018 a ajuns la 46% mobil vs 54% desktop. Iar repartitia de pe tot anul 2019 este 43% desktop si 57% mobil din valoarea vanzarilor, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

La intrebarea cat de reale sunt reducerile de Black Friday? Seful eMAG a raspuns: "Black Friday este o oportunitate pentru ca pretul produselor este cu 15% in medie mai mic decat cel al competitiei".

eMAG a anuntat o noua serie de produse care vor fi incluse in oferta de Black Friday, ‘vedeta’ de aceasta data fiind un smartphone Samsung cu reducere 63%.

Cele mai mari comenzi anul trecut de Black Friday au fost:

● O comanda de 20 de telefoane Huawei, in valoare totala de 15.851 euro plus TVA.
● Pe locurile 2 si 3 s-au situat aparate foto profesionale, in valoare de 3.320 euro si 3.058 euro plus TVA .
● Pe locul 4, un Apple Macbook pro varf de gama care a costat 2.611 euro plus TVA.

Sursa foto: By PopTika / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri